De lach op het gezicht van een speler

We schrijven de 25e minuut in het treffen met mede promovendus Hugo Boys bij de stand 2-0: spitsen Yusuf Durmaz en Roland Ruijter kijken elkaar met een lach aan na een bedachte combinatie die net niet lukte. Het is kenmerkend voor het plezier dat de thuisploeg op deze mooie zondag tentoonspreidt. Het levert een verdiende en overtuigende 4-0 overwinning op. Maar er blijft nog steeds ruimte voor verbetering.

Als de kippen erbij

Niels Korrel kon zich niet bij de selectie voegen, hij had nog teveel last van zijn enkel. Ook Mo was absent vanwege familieverplichtingen. Daarnaast werd Sebastiaan voldoende hersteld verklaard en kon starten met Marc wederom als back up. Het strijdplan vooraf was duidelijk: de tegenstander direct het mes op de keel zetten. En dat H65 de eerste twintig minuten prima. De Heerhugowaarders werden in een vroeg stadium aangepakt en wisten daar behoudens de lange bal geen raad mee. Daarnaast hielp natuurlijk ook de snelle voorsprong. Lars vond Yusuf met een listig steekballetje, zijn inzet werd nog gekeerd en Thomas was er als de kippen bij om binnen te tikken, 1-0. H65 behield hierna de controle en kreeg vooral op het middenveld ruimte om te voetballen. In de 20e minuut werd de score verdubbeld. Over links behield Thomas in de drukte het overzicht en bediende de uitblinkende Lars, die met een beetje geluk van een meter of 12 binnen schoof. Na deze goal bleef Hugo Boys volharden in het verdedigende spel en probeerde alleen via de counter en standaardsituaties gevaarlijk te worden. Doordat H65 ietwat onzorgvuldiger werd, leek het soms wat penibel te worden. Sebas hoefde echter niet in actie te komen. Vlak voor rust toch wel een soort van ‘vorenscheidung’. Wederom via combinatievoetbal op links haalde Lars de achterlijn. Zijn afgemeten voorzet werd stijlvol binnen gekopt door Makram, 3-0 rust.

Ziedend schot

Ondanks de ruime voorsprong was er nog wel het een en ander op te merken over het spel in balbezit. De tegenstander liet aardig wat ruimte, waar H65 beter gebruik van kon en moest maken. In de tweede helft gebeurde dit ook met vlagen. Het leverde een aantal mogelijkheden en kansen op. Stefan van Diepen was met een ziedend schot bijna trefzeker, maar zeilde rakelings over de kruising. Ook de poging van Lars bracht het publiek op de houten banken. Alleen voor de keeper belandde zijn stift op de paal, het had een beter lot verdiend. Uiteindelijk was alleen Makram nog een keer trefzeker. Zijn broertje Shady begreep de diepgaande loopactie van Lars en bediende hem op maat. Lars leverde een splijtende voorzet bij de tweede paal, waar Makram alert binnen tikte. Met nog tien minuten te gaan leek Hugo Boys rijp voor de slacht, maar voor H65 had de partij wellicht veel kracht gekost. Echt doelgevaar ontstond er niet meer.

Een prima overwinning, waar we veel goede punten hebben gezien. Met name de teamprestatie was weer zeer goed te noemen, een ieder voerde organisatorisch zijn taken prima uit. En opvallend was het plezier dat de groep uitstraalt. Want zonder plezier is het onmogelijk om goede resultaten te boeken!!  Met de verbeterpunten gaan we deze week weer aan de slag op weg naar de volgende belangrijke partij. Uit naar DWOW, aanvang 14.00 uur!

Hauwert’65 – Hugo Boys            4 – 0

Toeschouwers: 171

6e.          1-0         Thomas Beerepoot (Yusuf Durmaz)

20e.       2-0         Lars Bakker (Thomas Beerepoot)

41e.       3-0         Makram Shastawy (Lars Bakker)

80e.       4-0         Makram Shastawy (Lars Bakker)

 

Opstelling H65: Sebastian Redeker, Shady Shastawy, Jeroen Wit, Bas Bennis, Jeroen Houtsma ©, Stefan van Diepen, Makram Shastawy, Thomas Beerepoot (55. Shetiel Dekker), Lars Bakker (88. Jan Peerdeman), Roland Ruijter, Yusuf Durmaz (68. Sander Laan)