De wetten in de top van 3A

H65 heeft zijn 2e competitienederlaag geleden deze voetbaljaargang. JVC bleek uiteindelijk over de juiste individuele kwaliteiten te beschikken en met 1-5 naar Julianadorp terug te keren. De uitslag viel in de slotfase nog hoog uit en gaf de verhoudingen niet helemaal goed weer. De thuisploeg kon lange tijd gelijke tred houden en zelfs de wedstrijd goed controleren. Deze tegenstander is echter niet voor niets aan een opmars bezig en trok in het laatste kwartier de zege naar zich toe.

Boeiend duel

H65 en JVC waren vooraf de nummers drie en vier met een puntje verschil. Beiden ploegen hadden ook de laatste twee wedstrijden overtuigend gewonnen en het goed opgekomen publiek ging er eens goed voor zitten. H65 moest wel eerst twee tegenvallers verwerken. Zowel Jan Peerdeman (knie) als Makram Shastawy (ziek) melden zich bij Niels Korrel (enkel) in het afwezigheidsbankje. Sander Laan, Frank Sijm en ook Niels Veldkamp sloten aan. En vanaf het eerste fluitsignaal was direct wel duidelijk dat JVC over een aantal goede behendige spelers beschikten. Deze bezorgden de H65-defensie handen vol werk, maar behoudens 1 kans werd zeer goed stand gehouden. H65 stelde daar zelf meer gevaar tegenover en twee keer was kapitein Jeroen Houtsma dichtbij de openingstreffer. Eerst ging zijn schuiver via de buitenkant van de paal naast en een verwoestende vrije trap werd ternauwernood door de keeper over getikt. Van beide kanten werd er vrij behoorlijk gevoetbald en het was dan ook boeiend te noemen. In de 26e minuut kwam JVC op voorsprong. Een snelle omschakeling werd uiteindelijk met een stiftje afgerond, 0-1. H65 liet zich niet van de wijs brengen en ging op jacht naar de gelijkmaker. De beste mogelijkheid werd vlak voor rust ingeleid door Shetiel Dekker. Geheel vrij aan de achterlijn legde hij terug, maar geen enkel blauwhemd kwam in positie om binnen te werken.

Balbezit zonder kansen

In de tweede helft schoot de thuisploeg uit de startblokken. Vijf minuten na de thee kwam H65 op gelijke hoogte. Shetiel speelde Yusuf goed in, die vervolgens Lars weg stuurde. 1-op-1 en twee man in zijn nek weerhield hem er niet van om in de lange hoek te scoren, 1-1. En direct hierna kwam H65 bijna op voorsprong. Een nauwkeurig opgezette aanval kwam uiteindelijk voor de voeten van Stefan van Diepen. Zijn vlammende schot kon ook nog maar net worden over getikt. Hierna voltrok zich een aardig gelijkwaardige wedstrijd, waarin H65 het meeste balbezit had zonder goede kansen te creëren. JVC daarentegen loerde op onachtzaamheden van H65 of via standaardsituaties. In de 70e minuut kwam er zo’n vrije trap, die dan ook in de kruising werd gekruld, 1-2. Nu moest H65 weer in de achtervolging. Met Jeroen Houtsma vooruit werd er nog verwoede pogingen gedaan, maar de echte overtuiging en daadkracht ontbrak vandaag. En JVC heeft dan wel een ploeg die de ruimte uiterst effectief benut. In de laatste 5 minuten schoten zij nog drie keer raak, waardoor de uitslag te hoog uitviel.

In het proces waar H65 in zit is dit een waardevol leermoment geweest. Aan de ene kant dat we ons wel degelijk met de betere ploegen in 3A kunnen meten. Aan de andere kant spelen er op een niveau hoger ook andere wetten mee. Dit kan je alleen maar ervaren en verbeteren als je dit ondergaat. Volgende week staat er een mooie derby in eigen huis tegen SC Spirit op het programma. Wederom een volgend meetmoment voor de promovendus.

Hauwert’65 – JVC     1 – 5

Toeschouwers: 217

  1. 0-1
  2. 1-1 Lars Bakker (Yusuf Durmaz)
  3. 1-2
  4. 1-3
  5. 1-4
  6. 1-5

 

Opstelling H65: Sebastian Redeker, Shady Shastawy, Jeroen Houtsma ©, Jeroen Wit, Bas Bennis, Stefan van Diepen, Shetiel Dekker (65. Sander Laan), Thomas Beerepoot (69. Niels Veldkamp), Lars Bakker, Yusuf Durmaz, Roland Ruijter