Zwevende veteraan

Hauwert’65 heeft even de topploegen los moeten  laten door een  verlies thuis tegen  FC Den Helder, 1-3. En voor deze nederlaag  kan de hand in  eigen  boezem worden  gestoken. In de tweede helft werd meer risico genomen om de volle winst te pakken, maar dat werkte dit keer  averechts. FC Den Helder kon zo profiteren en de drie punten meenemen.

Eerste basisplek

Kees Slagter stond (noodgedwongen) in het doel en kon zo op zijn 48e zijn debuut maken in de zondag 3e klasse. Daarnaast was Bas Bennis afwezig en  zodoende kon ook Frank Sijm zijn eerste basisplek noteren. Beiden konden terug zien op een  goede wedstrijd. Dat kon voor het gehele team in eerste instantie niet gezegd worden van de eerste fase. In het eerste kwartier hadden  de gasten uit de marinestad de overhand en moest H65 alle zeilen bijzetten om geen schade op te lopen. In de 11e minuut ging dit toch fout. Over rechts kon een voorzet bij de 1e paal worden binnen  getikt. Maar wellicht was dit net wat H65 nodig had, want direct werden er wel duels gewonnen. En bij de eerste de beste goedlopende aanval was het weer gelijk. Na een goede opbouw werd Shetiel Dekker bereikt op links. Hij zette vervolgens Makram aan het werk en  met enig fortuin frommelde hij 1-1 binnen. Hierna ging de wedstrijd aardig gelijk op. Beiden ploegen konden aardige mogelijkheden  en kansen tikte weer bijna bij de 1e paal binnen, maar Kees redde bekwaam met zijn benen.

Polletje

In de tweede helft was het de thuisploeg die het heft in handen nam. Veel balbezit, sterk in de duels en ook goede kansen voor de thuisploeg. Na een goede balverovering zette Thomas Beerepoot Lars Bakker alleen voor de keeper. Waar de doorgaans koelbloedige nr 7 trefzeker is, had hij nu pech. Net op het moment dat hij de bal in de hoek wilde schuiven, zorgde een niet bijgewerkt polletje ervoor dat de bal richting Midwoud ging. En even hierna gaf Roland Ruijter na een  goede actie voor, maar kon de ingevallen Sander Laan niet binnen  werken  bij de tweede paal. Tussendoor liet FC Den  Helder zich ook niet onbetuigd. Kees kon zich echter onderscheiden en H65 in de wedstrijd houden. Een hard schot leek in de kruising te belanden, maar Kees zweefde naar de bovenhoek als Gordon Banks nooit tevoren deed. H65 voelde en rook bloed bij de tegenstander en nam meer risico om voor de winst te gaan. Dit pakte uiteindelijk helaas verkeerd uit. De bezoekers konden de ruimte benutten en  via een  droog schot de 1-2 aanleggen. En vrijwel hierna direct de nekslag door een  identieke goal. Gegokt en verloren. H65 kon hierna de rug niet genoeg rechten en  ging dus puntloos van  het veld.

Hier kunnen we nu alleen  maar van  leren en zorgen dat dit niet  meer voorkomt. Keuzes worden gemaakt en in deze wedstrijd achteraf gezien wellicht niet de juiste. We nemen het allemaal mee naar de volgende partij. Vlak voordat de goedheiligman ons allemaal gaat verwennen, gaan we op bezoek bij een  oude bekende voor H65. De uitwedstrijd tegen rivaal van vorig seizoen, St. George, staat op het programma. Een goede mogelijkheid om revanche te nemen op het verloren  kampioenschap van vorig jaar…………..

 

Hauwert’65 – FC Den Helder    1 – 3

Toeschouwers: 134

11e   0-1

15e   1-1               Makram Shastawy (Shetiel Dekker)

77e   1-2

80e   1-3

 

Opstelling H65: Kees Slagter, Shady Shastawy, Jeroen Wit (68. Sander Laan), Jeroen Houtsma ©, Frank Sijm, Stefan  van Diepen, Shetiel Dekker (73. Yusuf Durmaz), Thomas Beerepoot, Lars Bakker, Roland Ruijter, Makram Shastawy