Wijze lessen

H65 is in de tiende speelronde tegen zijn derde nederlaag aangelopen. En net als tegen JVC was het 1 moment, die het verzet brak. De 2-1 kwam op een niet verwacht moment door een zeldzame onachtzaamheid. Een wijze les voor deze spelersgroep, die verder zich prima kon meten met een van de bovenste ploegen. Door dit resultaat neemt Hauwert nog steeds een keurige zesde plaats in op de ranglijst met aansluiting bij de top van 3A.

Wapenfeiten
H65 begon sterk aan deze wedstrijd en had vanaf het begin het meeste balbezit. E thuisploeg werd hoog vast gezet en wist zich daar geen raad mee. Combinerend van achteruit werd er geprobeerd om tot kansen te komen. Echte kansen leverde dit nog niet op, gevaarlijkste wapenfeiten waren enkele corners en afstandsschoten. Na ruim een kwartier liet de thuisploeg zich ook meer gelden en werden meteen ook een stuk gevaarlijker. Enkele hachelijke situaties in de zestien en bij de beste kans voor hen was Sebastian Redeker paraat om de bal uit het doel te houden. De wedstrijd werd ook evenwichtiger en werd steeds boeiender om te zien dat beide ploegen elkaar probeerde pijn te doen. H65 vanuit voetballend oogpunt en Spartanen gebruikte wat meer opportunisme. Tot de rust werd er echter niet gescoord.

Schietgraag
In de tweede helft kwam hier snel verandering in. Spartanen veroverde op het middenveld de bal en zocht direct de zijkant. De voorzet verdween net over Joop heen, waardoor er via de onderkant van de lat werd binnen gekopt. Na deze tegengoal bleef H65 op dezelfde manier op zoek naar de gelijkmaker. In die kwam er ook snel. In de 62e minuut leek een opgezette aanval te stranden, maar Makram veroverde de bal weer. Het leer kwam voor de schietgrage voeten van ‘het meneertje uit Zwaag’. Vanaf een meter of 12 schoot Shetiel onberispelijk binnen, 1-1. Beide ploegen dus weer op gelijke hoogte en het beloofde een spannend slot te gaan worden. Voor H65 ging dit helaas niet op, want ruim een kwartier voor tijd viel zomaar weer een tegengoal. Een onachtzaamheid achterin, bal dwars door het midden, en alleen voor Sebastian werd er binnen geschoten. Het leek erop alsof het geloof onbewust verdween bij H65. Want hierna bleef Spartanen de gevaarlijkste ploeg en besliste de wedstrijd vrij snel. De bal verdween maar niet uit de zestien en werd uiteindelijk bij de tweede paal gescoord, 3-1.

Opnieuw dus werd er tegen een hoger geklasseerde ploeg een nederlaag geleden. We zullen hiervan moeten leren, zodat die bepaalde momenten niet meer voorkomen. Komende week een vrij weekend, de 27e van november komt de volgende grote reus op bezoek, namelijk FC Den Helder! Tot dan!

Spartanen – Hauwert 3 – 1