Vastberadenheid, kwaliteit en teamgeest

H65 behaalde afgelopen zondag zijn vijfde competitiezege dit seizoen. Ditmaal was Spirit’30 slachtoffer van de dadendrang van de gretige blauwe Hauwertse machine.  De thuisploeg toonde zich vandaag op alle vlakken completer dan de ex-tweedeklasser. En wanneer bovenstaande drie woorden bij elkaar komen, blijkt dat H65 tot hele goede resultaten kan komen!!

Belangrijke voorwaarden

Mo el Bouziani was weer terug na een vierweekse vakantie. Jan Peerdeman en Niels Korrel  zitten nog op het blessurebankje, maar komen er ook weer aan. Dat betekent het ontstaan van een luxeprobleem voor de technische staf, net als vandaag. Ten opzichte van de vorige wedstrijd werd er een verandering door gevoerd. De manier zoals dit door de groep wordt opgevangen, mag als voorbeeldig genoemd worden. Als gehele groep moet je dat uitstralen en elkaar helpen, het zijn belangrijke voorwaarden voor het behalen van prestaties. En dat bleek ook in de wedstrijd tegen grootmacht Spirit’30. H65 voetbalde makkelijker, toonde meer de wil om te winnen en creëerde vanaf het begin legio kansen. Lars en Makram konden de eerste twee kansen nog niet verzilveren. In de 11e minuut hielp de Spirit’30-keeper dan maar een handje. Hij schoof de bal in de voeten van Roland. ´Rolandinho´ zette hem vervolgens met een vloeiende actie in zijn hemd en schoof gemakkelijk binnen, 1-0. In de 10 minuten hierna bleef H65 de baas en verdiende het om verder uit te lopen. Dit bleef echter achterwege en een levensgrote kans voor Spirit luidde een mindere fase in van de thuisploeg. Even was de grip op het middenveld even weg en kon Spirit wat druk ontwikkelen. Ondertussen was Yusuf ingevallen voor de geblesseerd geraakte Shetiel. Yusuf liet zich direct gelden en zodoende kwam er weer wat meer rust in het spel van H65. En vlak voor rust ook een welkome verdubbeling van de score. Makram bediende met een linke pass de diepgaande Lars. Met enig fortuin kon hij uiteindelijk zijn 5e competitietreffer binnen frommelen. Ruststand 2-0, de manier waarop deert je dan niet.

Verdiende winnaar

En deze stand was ook meer dan verdiend. In de rust werden weer even de punten op de i gezet qua organisatie. Waar een ware storm werd verwacht van de ploeg uit Hoogkarspel, bleef H65 aanvankelijk gemakkelijk overeind. Het had zelf de beste van het spel en verzuimde ook in deze fase om de trekker over te halen. De grootste kans was wederom voor Lars. Hij speelde zich knap vrij en was net ongelukkig dat zijn inzet net langs de verkeerde kant van de paal naast ging. Ruim een kwartier voor tijd bij het enige onachtzame moment in de zestien was het ook zomaar 2-1. Zowaar kreeg Spirit’30 weer de geest in een wedstrijd die al beslist had moeten zijn. H65 bleef echter onder leiding van kapitein Jeroen Houtsma en zijn adjudant en zeer sterk spelende Stefan van Diepen betrekkelijk gemakkelijk overeind. Met Mo en Sander als invallers kreeg H65 juist veel kansen om het af te maken. De bevrijdende derde bleef echter uit en dus tot aan de het laatste fluitsignaal bleef het spannend. Maar behoudens een vrije trap van 18 meter kwam H65 niet meer in de problemen en stapte als verdiende winnaar van het soppige veld.

H65 klimt daardoor weer op de ranglijst naar een vierde plek en behoudt zodoende zijn goede klassering. Komende zondag gaan we op bezoek bij een volgende grote buurman, Spartanen. H65 wil dan ook weer laten zien waar het toe in staat is. Zoals eerder vermeld: ook na de nederlaag van vorige week, raakt deze ploeg daarvan niet van slag. We weten heel goed waar wel en niet goed in zijn. Zolang we daarvan bewust zijn, gaan we met vol vertrouwen richting Wognum volgende week!

Hauwert’65 – Spirit’30                 2 – 1

Toeschouwers: 209

11e   1-0    Roland Ruijter (keeper Spirit’30)

41e   2-0     Lars Bakker (Makram Shastawy)

71e   2-1

 

Opstelling H65: Sebastian Redeker, Shady Shastawy, Jeroen Wit, Jeroen Houtsma ©, Bas Bennis, Stefan van Diepen, Shetiel Dekker (24. Yusuf Durmaz), Thomas Beerepoot, Lars Bakker (72. Mo el Bouziani), Roland Ruijter, Makram Shastawy (77. Sander Laan)