Topsnelheid

 H65 speelde gisteren in Spierdijk misschien wel, samen met de eerste helft tegen KGB, zijn beste wedstrijd van het seizoen. En toch stond er uiteindelijk een 0-0 eindstand op het bord. Zelfs een rode kaart voor Jeroen Wit direct na rust weerhield H65 er niet van om de tegenstander zijn wil te blijven opleggen door gewoon heel goed te voetballen, maar ook verdedigend nagenoeg geen kans weg te geven. De complimenten waren er dus alom voor de ploeg, maar geen drie punten. En dat is uiteindelijk waar het om draait.

Ingrediënten voor spanning

Mo el Bouziani was weer van de partij, net als Bas Bennis en Sebastian Redeker. De tegenstander van vandaag was natuurlijk een hele bekende voor de blauwe brigade. Het was namelijk St. George die een zeker lijkend kampioenschap vorig seizoen alsnog voor de neus van H65 wegkaapte. Derhalve genoeg ingrediënten voor een spannende pot. Maar vanaf het eerste fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechter werd de toon gezet voor de hele wedstrijd. H65 veel in balbezit en de thuisploeg loerend op de counter. Direct was er al een grote kans te noteren. Shetiel Dekker was op topsnelheid (toch Rolandinho??) en werd in de diepte bereikt. Zijn schot kon ternauwernood worden gestopt. Hierna een heersend H65, dat precies deed wat vooraf besproken was. Met geduld en veel beweging zonder bal gaten in de roodzwarte muur proberen te vinden. En dit lukte vrij aardig. Goede schietkansen voor Roland, Stefan en wederom Shetiel troffen net geen doel door de keeper of net een voetje die er tussen zat. De beste kans was wellicht nog voor kapitein Jeroen Houtsma. Bij de tweede paal kon hij vrij inkoppen, maar had pech dat de keeper net in de weg lag. Ook een prima schot van Makram werd net over de lat getikt.

Bovenliggende partij in ondertal

Direct na rust een belangrijke wending in de wedstrijd die eigenlijk geen wending werd. Jeroen Wit was net iets te laat in een duel en ontving zijn tweede gele kaart en dus rood. Daar waar je dan een verandering verwacht kwam die er niet. H65 bleef met een man minder de bovenliggende partij en bleef ook de beste kansen creëren. Met Yusuf en Mo voor Thomas en Shetiel werd ook in ondertal jacht gemaakt op de voorsprong. Lars kwam enkele keren in kansrijke positie en ook Yusuf was van dichtbij bijna succesvol. Achterin werd er uiteindelijk een kans weggegeven, maar dat was direct de grootste van de wedstrijd. De enige onoplettendheid zorgde ervoor dat St. George vanaf 8 meter vrij mocht aanleggen. Sebastian toonde echter zijn kwaliteiten door zijn enige en belangrijke redding te maken met zijn jongeheer. Vervolgens nog geassisteerd door Shady, die de bal van de lijn haalde uit de rebound. Daarna was het weer H65 wat de klok sloeg. Een vrije trap van een meter of 24 werd door Mo koegelhard net een metertje naast geschoten. In de slotfase kreeg H65 zijn beste kans. Lars kon alleen op de keeper af, maar de hoek was net even te larstig zodat de keeper redding kon brengen. Een Frits van Turenhoutje dus, welke in Spierdijk werd gevierd en in Hauwert de teleurstelling over twee punten te weinig.

Dit werd achteraf ook vrij snel gerealiseerd door de groep: zeer goed spelen, maar geen beloning. Zolang je door prima spel kansen blijft creëren, gaan de resultaten vanzelf komen. Daarnaast is het ook prima om te zien hoe er verdedigend vandaag gespeeld is. Vrijwel geen kans cq. mogelijkheid weg gegeven. Dit geeft vertrouwen voor de laatste partij voor de winterstop: thuis tegen Westfriezen!

 

St George – Hauwert’65              0 – 0

Toeschouwers: 96

 

Opstelling H65: Sebastian Redeker, Shady Shastawy, Jeroen Wit, Jeroen Houtsma ©, Bas Bennis, Stefan van Diepen, Thomas Beerepoot (61. Mo el Bouziani), Shetiel Dekker (45. Yusuf Durmaz), Lars Bakker, Roland Ruijter, Makram Shastawy