Complimenten aan de debutant

H65 heeft de eerste seizoenshelft afgesloten met een 0-0 gelijkspel tegen streekgenoot Westfriezen. En dat een wedstrijd zonder doelpunten ook zeer de moeite waard kunnen zijn, bewezen deze ploegen. De debutant uit Hauwert bezet na de remise momenteel de zesde positie op de ranglijst, nog voor verenigingen als Spirit, VVW en SEW. Tijd om de 1e helft van het seizoen te evalueren en een plan van aanpak maken voor de tweede helft van het eerste seizoen in 3A.

Ontmoeting met oude club

De ziekenboeg begint aardig uit te dunnen. Voor Niels Korrel kwam het nog even te vroeg, maar heeft wel zijn eerste minuten weer gemaakt in het tweede. Daarnaast sloot Jan Peerdeman wel weer aan voor deze ontmoeting met zijn oude club. De ploeg uit Zwaag bezet op ranglijst een plekje boven H65 met een punt meer. Westfriezen was ook de eerste ploeg die meteen gevaarlijk was. Een voorzet vanaf rechts werd hard voorlangs geschoten en kon tot Hauwerter opluchting niet worden binnen gegleden. Vanaf dat moment nam H65 langzamerhand het heft in handen. Westfriezen liet dit ook toe en zakte in. H65 kwam steeds dichterbij het vijandelijke doel en werd met name gevaarlijk via de zijkant. Shetiel, Makram en ook Lars kwamen enkele keren gevaarlijk door, maar konden nog niet afdrukken. Uit twee van die schoten ontstonden ook mogelijkheden vanuit de rebound. Thomas was net ongelukkig dat hij niet uitkwam met zijn passen. Het meest dichtbij kwam Makram bij een doelpunt. Zijn gekrulde schot teisterde de lat en spatte het veld weer in.

Enkele centimeters

Daar H65 de eerste helft een overwicht had, was dat aanvankelijk in de tweede helft niet. Het werd wat onzorgvuldiger in de passing en ook de tegenstander kreeg meer ruimte. Echt gevaarlijk werd het niet, maar meer dreigend. De beste kans werd nog geboden toen een balletje breed achterin zomaar in de voeten van een witgele werd gespeeld. Maar de schoten die werden afgevuurd waren allen een prooi voor Sebastian. Naar het einde van de wedstrijd toe ontspon zich een wedstrijd waarbij beide ploegen op zoek gingen naar de overwinning. Daardoor bleef het tot het einde boeien. Het was echter de thuisploeg die qua kansen de meeste aanspraak mocht maken op de zege. Lars kreeg ietwat fortuinlijk de bal mee, maar stond hierdoor direct alleen voor de keeper. Helaas werd de bal van zijn voet geplukt. Vlak daarna stoomde kapitein Jeroen Houtsma mee op. Uiteindelijk kon hij bij de eerste paal op doel schieten, maar ging enkele centimeters langs de verkeerde kant van de paal. En in the dying seconds mocht Mo vrij aanleggen vanuit een makkelijk gegeven indirecte vrije trap. Zijn vlammende schot scheerde net over de lat.

Zo eindigde deze partij net als vorige week in 0-0. H65 sluit de eerste seizoenshelft dus af als zesde. Het is een compliment naar de hele ploeg, dat we merken dat tegenstanders zich op ons instellen. We zullen de eerste helft van het seizoen met elkaar bespreken en kijken waar we een en ander weer kunnen verbeteren. We gaan nu eerst de winterstop in en zullen op zondag 29 januari de competitie weer hervatten. We mogen dan op bezoek bij VVW in Wervershoof, alwaar we aan de terugronde zullen beginnen. Tot dan!

Hauwert’65 – Westfriezen 0 – 0

Toeschouwers: 287

Opstelling H65: Sebastian Redeker, Shady Shastawy, Jeroen Wit, Jeroen Houtsma ©, Bas Bennis, Stefan van Diepen, Thomas Beerepoot (69. Jan Peerdeman), Shetiel Dekker (62. Mo El Bouziani), Lars Bakker, Makram Shastawy (77. Yusuf Durmaz), Roland Ruijter