Breekmoment

H65 mochten na weken van vorst weer eens aantreden. Tegenstander op het eigen sportpark was KGB en het bleek achteraf een memorabele middag te worden. De bezoekers wonnen uiteindelijk met 0-2, dezelfde cijfers als in de heenwedstrijd. De rode kaart die keeper Sebastian Redeker ontving in de 31e minuut was zeer bepalend voor deze uitkomst. Ruim een uur met tien man was H65 te machtig.

Solide

H65 moest het vandaag stellen zonder Thomas Beerepoot en Bas Bennis. Daarentegen stond Aris Ruijter voor het eerst op het wedstrijdformulier en maakte ook zijn eerste minuten. Dit was alleen niet op de manier zoals we zouden willen, daarover later meer. KGB bezit op de ranglijst een punt, maar ook een wedstrijd meer dan H65. Twee ploegen die dus vlak bij elkaar staan en dat is ook aan de doelsaldi te zien. Beiden hebben een solide defensie, maar vinden gemiddeld niet veel het net. Ondanks dit ontspon het duel zich meteen furieus. Eerst kreeg H65 een prima kans die werd gered door de keeper en vlak daarna ook KGB een 1-op-1 kans. Sebastiaan Redeker redde bekwaam. Hierna ontpopte het duel zich tot een gelijkwaardige, waarbij H65 meer balbezit had en KGB loerde op het foutje. Dit gebeurde ook en de bezoekers kregen een grote kans, die over werd geschoten. Een eerste waarschuwing, maar even later het breekpunt in de partij. Na een struikelpartij over de benen van keeper Sebastiaan Redeker zag laatstgenoemde zich de rode kaart voorgeschoteld. Een man minder dus voor minimaal een uur. De daaropvolgende vrije trap werd door interim-keeper Aris Ruijter op de paal gekeken en stuiterde weer het veld in. De rest van de eerste helft was de boel weer bij elkaar rapen en de 0-0 stand naar de thee brengen.

Overgave

In de rust werd het een en ander besproken, maar dat kon na 3 minuten alweer in de prullenbak. Een voorzet vanaf links kon met een flauw schot in de hoek worden geschoten, 0-1. Kees Slagter had ondertussen de plek van Aris over genomen tussen de palen. Vanaf nu moest H65 met een man minder op zoek naar de gelijkmaker. Het siert deze ploeg dat dit met overgave gedaan werd. Dat dit ten koste van de organisatie gaat is dan een gevolg, maar KGB kon niet profiteren van de geboden ruimte. Mo el Bouziani kwam voor Yusuf Durmaz in het veld en dit bracht nog meer drang naar voren. KGB hinkte op twee gedachten, maar dat gold niet voor H65. Er kwamen ook wat mogelijkheden en twee goede kansen. Eerst was het Mo die zichzelf met een goede actie vrij speelde voor de keeper. Zijn schot ging jameerlijk over. Daarna een goede kopkans voor Jeroen Houtsma, maar kon deze net niet genoeg naar beneden brengen en ging ook over. Tien minuten voor tijd de genadeklap. Uit een van de counters kon er hard diagonaal worden binnen geschoten en werd de achterstand verdubbeld. In de laatste tien minuten werd er nog wel gezocht naar de treffer, maar het net werd niet meer gevonden.

H65 vind zichzelf nu terug op een achtste plek. Volgende week wordt er ingehaald tegen VVW in Wervershoof. H65 zal zich moeten gaan beraden op een strijdplan, waarbij er resultaten behaald gaan worden. Het voetbal op zich is prima, maar in de derde klasse gelden ook andere wetten. Tegenstanders stellen zich in op het spel van H65 en daar zullen we mee om moeten gaan.

Hauwert’65 – KGB    0 – 2