Remise in Anna Paulowna

H65 heeft tegen Kleine Sluis een 1-1 gelijkspel behaald en dat gaf een terecht beeld van de partij. H65 dat de eerste helft de overhand had en de thuisploeg had het tweede bedrijf het beste van het spel. De zeven gelijke spelen voor H65 geeft weer dat de Hauwerter trots absoluut niet misstaat in 3A. In deze wedstrijd werd er in tegenstelling tot de laatste weken een voorsprong genomen. Deze kon in de tweede helft niet worden vast gehouden tegen een sterk Kleine Sluis.

Rugblessure

Toch wel wat personele problemen aan de kant van H65. Bas Bennis nog steeds met een schouderblessure, Mo el Bouziani genoot van een korte vakantie. Makram was zondagochtend terug gekeerd vanuit IJsland, maar was er wel bij. Grootste domper was de afwezigheid van Aris Ruijter. Net hersteld van een knieblessure, maar afgelopen week een rugblessure opgelopen. Het is afwachten hoe zich dat ontwikkelt voor komende weken. Dit betekende t.o.v. vorige week weer wat aanpassingen. In de eerste tien minuten was het dus ook weer even zoeken naar de juiste organisatie. Kleine Sluis nam initieel het heft in handen, maar langzamerhand begon H65 van zich af te bijten. Dit resulteerde in de 18e minuut de eerste goede kans voor H65. Stefan van Diepen zocht met een ziedend schot het doel net iets te hoog. Kort hierna kwam H65 wel op voorsprong. Kleine Sluis liet veel ruimte achter de verdediging, waardoor Roland Ruijter kon worden weggestuurd. Zijn vrije doortocht werd echter onreglementair gestuit door de KS-verdediging binnen de beruchte lijnen. De strafschop werd door Lars Bakker feilloos in het zijnetje geschoten, 0-1. In de fase hierna behield H65 de controle in de wedstrijd. Organisatorisch stond het als een huis en bleef ook dreigend. Echt heel gevaarlijk werd het echter niet. Een gekraakt schot in het zijnet van kapitein Jeroen Houtsma kwam het dichtste bij een doelpunt. Vlak voor rust ineens een schrikmoment voor H65. Een gekraakt schot belandde tot opluchting van alle H65’ers boven Sebastiaan op de lat.

Zeilen bijzetten

Wellicht was dit een voorbode van de tweede helft. Vanaf de aftrap ontstond er een goede schietkans voor KS, die ternauwernood werd gered door Sebas. Uit de corner die hierop volgde was het wel gelijk. De verre bal werd terug gekopt van de tweede paal en in de doelmond mocht er vrij worden ingekopt, 1-1. KS had het overwicht in het kwartier hierna. H65 had het even moeilijk en moest even alle zeilen bijzetten. Mede na een dubbele wissel was de storm geluwd en ging H65 weer meevoetballen. Er ontstond een wedstrijd waarin beide ploegen voor de driepunter wilde gaan en zodoende een leuke pot voor het publiek. De meeste mogelijkheden waren voor H65, maar de beste voor KS. Zij schoten op de paal en een keer moest Stefan zijn hele hebben en houwen erin gooien op de doellijn om de 2-1 te voorkomen. Voor H65 waren vooral afstandsschoten de wapenfeiten. Eerst zag Stefan een hard schot gekeerd en iets later werd een laag schot van Jeroen verwerkt door de keeper. Het meest dichtbij was nog de ingevallen Yusuf Durmaz. Zijn harde en strakke schot leek in het zijnet te belanden, maar zeilde net naast. Verder kwam H65 een paar keer via de zijkant gevaarlijk door, maar was de bezetting voor de goal net niet goed……

Een punt uit behalen bij de nr 4 van de ranglijst is een goed resultaat. Maar als team wil je natuurlijk altijd meer en zullen we dus goed na moeten denken hoe we de mindere punten moeten verbeteren. Volgende week wacht de regionale derby tegen Spirit’30 in Hoogkarspel. Wederom dus een uitbeurt voor de blauwe brigade en ook weer op kunstgras. En de start van de derde en laatste periode in dit seizoen. Tot dan!

Kleine Sluis – Hauwert’65 1 – 1

Toeschouwers: 134

27e 1-0 Lars Bakker (penalty)

47e 1-1

Opstelling H65: Sebastiaan Redeker, Jan Peerdeman, Jeroen Wit, Jeroen Houtsma ©, Shady Shastawy, Stefan van Diepen, Niels Korrel (57. Makram Shastawy), Shetiel Dekker (76. Frank Sijm), Thomas Beerepoot (57. Yusuf Durmaz), Roland Ruijter, Lars Bakker