Standaardsituaties

Een prima wedstrijd spelen tegen de koploper Texel’94, maar daarvoor niet beloond worden. Het gebeurde H65 deze dag. H65 gaf daarnaast ook vrijwel geen kans weg, maar bij de thee stond er wel een 0-2 stand op het bord. Twee standaardsituaties waren hier debet aan. Een harde les voor de 3A-debutant, maar zoals gezegd kunnen we voort met het vertoonde spel. Echter zullen we wel andere aspecten beter onder controle moeten krijgen.

Prima in bedwang

H65 had vooraf een strijdplan besproken om de koploper te gaan bestrijden. En in de eerste helft werd dit ook prima gedaan. De thuisploeg had het meeste balbezit, Texel’94 zette daar wel een prima verdedigend blok tegenover. Maar de koploper was niet gekomen om in balbezit mooie dingen te laten zien. Sterker nog, H65 had de toch wel gevreesde voorhoede van de eilandbewoners prima in bedwang. Maar in de 8e minuut was er toch opeens een 0-1 achterstand. Een hoekschop zeilde naar de tweede paal en kon ongehinderd worden raak gekopt. Het betere van het spel hebben, maar dit niet uit kunnen drukken in de stand. Waren er dan helemaal geen mogelijkheden? Vanuit voetballend opgezette aanvallen kwam H65 gevaarlijk in de zestien. Maar bij elke doelpoging zat er net een voetje tussen of werd zelfs ook geblokt door eigen spelers. En net als bij de eerste tegengoal, kwam ook de 0-2 uit een identieke situatie. Een bal van de zijkant bleef maar in de vijfmeter hangen en vervolgens dan maar binnen geschoten van dichtbij. Ook hierna bleef H65 prima spelen en kreeg vlak voor rust de beste kans op de aansluiting. Stefan van Diepen leverde een goede voorzet af. Shetiel Dekker kon vrij inkoppen, maar was helaas niet krachtig genoeg.

Meeste balbezit

In de rust werd ook besproken op dezelfde voet door te gaan. Alleen kwam Mo el Bouziani in het veld voor Shetiel. Het spelbeeld veranderde ook niet heel veel. Weer was het H65 die het meeste balbezit had, Texel’94 dat zich ingroef en speelde op de counter met de snelle voorhoede spelers. Maar verder tot wat schietkansen en dreiging vanaf de zijkant kwam de thuisploeg niet. In de eindfase van alle aanvallen was H65 niet bij machte om echt doelgevaar te creeren. Daarentegen werd de dreiging door de ruimte die ontstond steeds groter en een kwartier voor tijd werd de genadeklap uitgedeeld. Via een snelle counter werd de 0-3 binnen geschoten. De frustratie liep hierna wat op bij de thuisploeg, wat begrijpelijk is. Niets is meer vervelend dan goed spelen, maar geen beloning hiervoor kunnen forceren. In de laatste minuten werd het trouwe H65-publiek nog wel op een geweldige eretreffer getrakteerd. Mo nam plaats achter een vrije trap van zo’n 21 meter van het doel. Hij lanceerde weer een kanonskogel van jewelste, die prachtig via de onderkant van het lat in het doel spatte! Vandaag (maandag) zullen er waarschijnlijk reparatiewerkzaamheden nodig zijn voor het aluminium van het doel……..

Door de resultaten op andere velden blijft de stand ongewijzigd. In de zeer grote middenmoot is een ieder aan elkaar gewaagd en kan de stand ook zo weer wijzigen. Volgende week gaan we op bezoek bij een andere kampioenskandidaat, JVC uit Julianadorp.

Hauwert’65 – Texel’94

Toeschouwers: 202

8e 0-1

20e 0-2

74e 0-3

87e 1-3 Mo el Bouziani (kanon)

Opstelling H65: Kees Slagter, Shady Shastawy, Jeroen Houtsma ©, Aris Ruijter, Jan Peerdeman, Stefan van Diepen, Makram Shastawy, Shetiel Dekker (56. Mo el Bouziani), Lars Bakker, Yusuf Durmaz, Roland Ruijter (81. Bas Bennis)