#weereensdriepuntenpils

Het was alweer enige tijd terug, maar gisteren heeft de selectie van H65 weer de smaak van drie punten pils mogen proeven. Tegen rode lantaarndrager en bijna zekere degradant Hugo Boys werd een uiteindelijk zeer terechte 3-4 overwinning geboekt. Onder moeilijke en winderige omstandigheden was er wel een valse start, want na 25 minuten stond er een 2-0 stand op het bord. Het pleit voor de ploeg dat de rug gerecht werd en in de overige 65 minuten was H65 heer en meester.

Zware tegenvaller: Joop uitgeschakeld

Deze week kreeg de selectie nog wel een zware tegenvaller te verwerken. Jeroen Wit aka “Joop” bleek toch een zware blessure te hebben over gehouden aan de confrontatie met Spirit’30. Hierdoor zal hij sowieso dit seizoen niet meer in actie komen en het is nog maar even afwachten na een MRI of er verdere schade is. Joop, namens de gehele selectie en staf veel sterkte! Verder vandaag nog twee twijfelgevallen qua blessures. Shetiel Dekker en Aris Ruijter waren dusdanig gekwetst dat zijn op de bank plaats namen. En waar het mee te maken blijft altijd gissen, maar H65 startte belabberd aan dit duel. Was het deze tegenstander? Was het de wind? Feit is wel dat er binnen 6 minuten al tegen een achterstand werd aangekeken na verschillende keren niet rigoureus ingrijpen. En ook hierna bleef de thuisploeg de betere kansen krijgen. Nadat zij met een kanonskogel wind mee nog de paal teisterde, vloog in de 26e minuut een vrije trap van de zijkant zomaar in een keer binnen, 2-0. Vervolgens moet direct worden gezegd dat H65 hierna uit een ander vaatje ging tappen. Sommige spelers stonden op en namen het voortouw om de achtervolging in te zetten. Dit ging direct met overtuiging en de kansen regen zich aaneen. Met name Roland Ruijter, zeer sterk spelend, kwam meerdere malen in scoringspositie. Ook een schot van Lars Bakker scheerde maar rakelings naast. De aansluitingstreffer kon niet uitblijven en die kwam er dan ook. Een prima opgezette combinatie zorgde ervoor dat kapitein Jeroen Houtsma vrij kon inschieten. Zijn schot kon niet afdoende worden gepareerd en Yusuf Durmaz was er als de kippen bij om binnen te tikken, 2-1. Direct hierna werd ook Roland weer gelanceerd, omspeelde de keeper, maar had niet gerekend op de inglijdende verdediger.

Kwestie van tijd

In de rust werd duidelijk met elkaar gesproken over het belabberde begin, maar werden de laatste 20 minuten van de eerste helft benadrukt. Gesteund door de aansluitingstreffer vlak voor rust en de wind mee in de tweede helft ging de blauwe brigade op jacht naar de winst. Het was dan ook niet vreemd dat het spel zich de tweede helft alleen maar op die van Hugo Boys afspeelde. En binnen zes minuten in de tweede helft was het al gelijk. Makram Shastawy zag Jeroen geheel vrij staan bij de tweede paal en vond hem met een goede trap. Jeroen had al gezien dat de opgebloeide Yusuf klaar stond om binnen te schuiven. Zo geschiedde, Yusuf schoof de bal in de verre hoek, 2-2. Het was een kwestie van tijd wanneer H65 op voorsprong ging komen. Er moest gewacht worden tot de 68e minuut. Eerst was het wederom Roland die met een geweldige actie en dito schot de keeper tot een uiterste krachtinspanning dwong. Vlak hierna deed Lars hetzelfde, zijn schot werd echter gestopt door de handen van een verdediger. Gevolg was strafschop die gedecideerd raak werd geschoten door diezelfde Lars, 2-3. Vervolgens probeerde Hugo Boys nog wat te forceren, maar dit leidde alleen maar tot meer kansen voor H65. Het was uiteindelijk alleen de prima ingevallen Niels Korrel die koel bleef en de 2-4 liet aantekenen. De enige keer dat HB nog in de buurt van Sebastiaan kwam was het wel nog raak, maar er werd hierna niet meer afgetrapt.

Uiteindelijk was vandaag het resultaat heilig, maar deze wedstrijd was op meerdere vlakken zeer nuttig voor de komende zeven wedstrijden die dit seizoen nog worden gespeeld. Maar de term “3 punten pils” klonk vandaag nog meerdere malen in de Werf!!! Komende zondag komt de koploper in 3A, Texel’94, op bezoek in Hauwert.

Hugo Boys – Hauwert’65 3 – 4