Fataal minuutje

Hauwert’65 heeft de punten uiteindelijk in Hoogkarspel moeten laten na de confrontatie met Spirit’30. Net als in november stond er een 2-1 stand op het bord, nu dus in het voordeel van de thuisploeg. Bepalend was vandaag de 38e minuut, want rond deze minuut werd de stand van 0-1 naar 2-1 getild. Daarnaast moesten sterkhouders Jeroen Houtsma en Jeroen Wit geblesseerd het veld verlaten. Alles bij elkaar een ongelukkige middag voor een strijdend Hauwert’65.

Vol gas

Jan Peerdeman staat momenteel op de latten en dus afwezig. Daarnaast waren Aris en Shetiel twijfelgevallen maar gaven aan wel te kunnen spelen. En vanaf het begin gaf H65 aan wat het wilde. Direct vol gas en hoog druk zetten op de verdediging van de thuisploeg. Spirit’30 had dezelfde intentie en de wedstrijd schoot dan ook furieus uit de startblokken. Shetiel kwam als eerste in scoringspositie, schuin voor het doel schoot hij net voorlangs. Direct hierna werd ook Spirit gevaarlijk. Met kunst en vliegwerk hield Sebastiaan zijn doel schoon. In de 8e minuut kwam H65 op voorsprong. Lars Bakker, de laatste weken weer opgebloeid, werd de diepte in gestuurd. Hij behield het overzicht en bediende de mee opgekomen Makram op maat. Bij de tweede paal schoof hij prima binnen, 0-1. Ook hierna bleef H65 de bovenliggende partij, Spirit’30 was het even kwijt. Helaas moest in deze fase de kapitein met een knieblessure zich laten vervangen. Yusuf Durmaz was zijn vervanger en Yuus was ook vrij snel het middelpunt van de aandacht. Door geklungel in de Hoogkarspeler verdediging kwam hij geheel alleen voor de keeper. Wellicht geschrokken hobbelede zijn inzet voorlangs. Toevallig of niet, maar na deze twee gebeurtenissen zakte H65 wat weg. De thuisploeg rook dit en zette vervolgens druk. H65 moest terug, maar hield prima stand. Tot in de 38e minuut, na balverlies op het middenveld zette Spirit een goede aanval op. Deze werd besloten met een droog schot in de verre hoek, 1-1. Nog niet bekomen van deze klap, lag de bal alweer in het mandje. Bij de eerste paal kon de bal binnen worden gefrommeld. Binnen 90 tellen van een voorsprong naar een achterstand, dat komt aan.

In de rust moest ook Shetiel worden vervangen, Mo el Bouziani was zijn vervanger. H65 moest dus in de achtervolging en gedurende de tweede helft deed het dit ook prima. Net als tegen VVW was hier een ‘penaltymoment’ voor nodig. Stefan verstuurde een prima pass naar Makram. Makram ontdeed zich met een prima beweging van zijn tegenstander en sneed voorlangs. De verdediger bracht hem ten val en een ieder wachtte op het fluitje. De leidsman besloot echter anders en liet het onbestraft. H65 gebruikte dit moment als extra boost en ging met nog meer overgave op zoek naar de gelijkmaker. Mo mocht twee keer aanleggen voor een vrije trap. Uit een van deze kwam de beste kans. Ligt van richting veranderd moest de keeper los laten. Makram leek gemakkelijk binnen te kunnen tikken, maar was net voorbij de bal en ging net naast. Vlak hierna een prima aanval, die uiteindelijk werd besloten met een prima schot van Roland. De bal zoefde net langs de verkeerde kant van de paal. In de laatste minuten ging Sebastiaan ook mee naar voren a la Ter Steegen. Twee vrije trappen en een corner zorgde voor veel gevaar, waarbij Yusuf met een omhaal nog het dichtstbij een goal was. Maar het mocht vandaag niet zo zijn en bleef de 2-1 stand op het bord staan.

In 2017 hebben we nog niet het zoet van een overwinning mogen proeven, maar de overtuiging is er absoluut dat deze snel gaat komen. Gezien het spel en de overgave waarmee gevoetbald wordt gaan de resultaten absoluut komen. Volgende week weer een uitwedstrijd, dan gaan we op bezoek bij Hugo Boys.

Spirit’30 – Hauwert’65 2 – 1