Arjan Heerland prima stand in

H65 is na een tumultueuze slotfase uiteindelijk beloond met een punt tegen VVW. In de allerlaatste minuut kreeg Stefan van Diepen de bal vanuit een corner in een keer in de bovenhoek, wellicht ook gedragen door de wind. Daarnaast speelde stand in Arjan Heerland een prima rol. De mee opgekomen Volendamse keeper hinderde de VVW-keeper dusdanig dat deze er niet bij kon. Zeker op basis van de tweede helft een terecht punt, H65 had namelijk de overhand en kreeg enkele zeer goede kansen om op voorsprong te komen.

Visitekaartje

Doordat vaste goalie Sebastiaan Redeker een schorsing van 1 wedstrijd moest uitzitten, werd Arjan Heerland opgetrommeld. De voormalig Oranje doelman in de zaal en o.a. ex Zwaluwen en Volendam (veld) is sinds dit seizoen lid en eventueel inzetbaar in nood. Die was er dus voor deze partij tegen de buurman. We kunnen reeds zeggen dat Arjan het niet verleerd was en een prima wedstrijd speelde.verder waren Mo el Bouziani en Makram Shastawy niet aanwezig wegens reizen door Europa en heeft Bas Bennis toch een lelijke schouderblessure en zal enkele weken niet inzetbaar zijn. Daarentegen stond Aris Ruijter voor het eerst sinds Hauwert-Winkel weer aan de aftrap. De wedstrijd begon meteen levendig. VVW zette vol aan en ging na ruim een minuut al alleen op Arjan af. Hij gaf zijn visitekaartje direct af door als winnaar uit de strijd te komen. Hierna bleef VVW de beter voetballende ploeg. H65 had veel moeite om de bal lang in bezit te houden door met name slordige passing over korte afstanden. Het was dan ook niet vreemd dat de eerste en ook grootste kans voor H65 uit een lange bal van achteruit kwam. De VVW-verdediging schatte de bal niet goed in en Roland Ruijter stond geheel vrij voor de keeper. Zijn inzet hobbelde net langs de verkeerde kant van de paal. Wellicht nog onder de indruk van deze kans, want nog geen 60 tellen later lag de bal in het mandje aan de andere kant. Enkele duels werden weifelend in gegaan en nu kon Arjan de 1op1 niet pakken, 1-0 rust.

Belangrijk incident

Een domper natuurlijk zo vlak voor rust. De tweede helft echter een heel ander beeld. Nu was het H65 dat meer aan de bal was en ook een stuk agressiever de duels op zocht. Dit had waarschijnlijk ook wel te maken met een incident vlak na rust. Lars Bakker dacht Shetiel Dekker alleen voor de keeper te zetten. Shetiel werd echter overduidelijk naar beneden getrokken binnen het strafschopgebied. De leidsman zag dit over het hoofd en wuifde de protesten weg. Dit triggerde de blauwe brigade dusdanig, dat het sterker werd en ook snel op gelijke hoogte kwamen. Wederom was het Lars die nu met een geweldige steekbal Stefan alleen op de keeper afstuurde. Met een kleine omweg wist hij de bal in het lege doel te krijgen, 1-1. In het kwartier hierna had H65 een voorsprong moeten nemen. Niet alleen omdat het beter was in deze fase, er kwamen ook prima kansen. Eerst was Niels Korrel dichtbij, uit een corner van Stefan kopte hij in. De keeper redde bekwaam. En hierna de grootste kans. Lars, uitblinker in de tweede helft, zette nu Yusuf geheel alleen voor de keeper. Helaas schoot hij op de keeper, in plaats van een hoek te kiezen. De laatste tien minuten eisten de eerste 80 zijn tol. Het veld was ondertussen zeer drassig en het kostte veel kracht. Vandaar dat de wedstrijd op 1-1 afstevenden. In de blessuretijd zou echter nog van alles gebeuren. Eerst kwam de thuisploeg weer op voorsprong. Eigenlijk een van de eerste keren dat VVW bij het H65-doel kwam was het meteen raak. De spits draaide handig weg en liet Arjan van dichtbij kansloos. Grote teleurstelling natuurlijk, maar de rug werd nog een keer gerecht. Dit werd ook direct ingeleid door een fabelachtig schot van afstand door Stefan. De keeper kon deze net nog over tikken. Nog een hoekschop, dus alles en iedereen naar voren. De prima genomen corner van Stefan zeilde mooi en strak in de verre hoek, mede ook door het storende werk van Arjan. Alsnog 2-2 en de euforie hierna was groot. Terecht ook, want als je na zo’n late tegentreffer alsnog een punt pakt ben je tevreden.

Tevreden ook over het spel in de tweede helft, maar zeker niet in de eerste. Voor komende wedstrijd, uit naar Kleine Sluis, zullen we daar aandacht aan moeten besteden. Door dit gelijke spel houden we VVW onder ons en behouden de achtste plek. Volgende week dus op bezoek bij de nummer 4, Kleine Sluis in Anna Paulowna. Graag tot dan!

VVW – Hauwert’65 2 – 2

Toeschouwers: 224

42e 1-0

61e 1-1 Stefan van Diepen (Lars Bakker)

88e 2-1

93e 2-2 Stefan van Diepen (corner)

Opstelling H65: Arjan Heerland, Jan Peerdeman, Aris Ruijter, Jeroen Wit, Shady Shastawy, Jeroen Houtsma ©, Shetiel Dekker (63. Thomas Beerepoot), Niels Korrel (63. Yusuf Durmaz), Stefan van Diepen, Lars Bakker, Roland Ruijter (90. Jesse Slagter)