De spanning stijgt in het broodje bal klassement, er zijn nog drie gegadigden om deze prestigieuze prijs binnen te halen. Vandaag was titelkandidaat in de competitie, JVC uit Julianadorp, aan de beurt om zijn ballen te tonen en laten smaken. Keurmeester GS had reeds voorkennis, daar hij ergens in 1996 ook al op dit complex was geweest en de bal toen ook had geproefd. En dat de smaakpapillen van hem niet verloederd zijn, werd inderdaad waar gemaakt. Bij de eerste aanblik naar de bal was al duidelijk dat deze bal punten ging scoren. Prima formaat, juiste en sappige jus en gevuld met een uitje en specerijtje. Voor deze categorieën louter euforie, maar twee aspecten zorgden er net voor dat de toppositie in het geding kwam, namelijk de presentatie en met name de temperatuur. “Je moet je bek er net niet aan branden” is een veel  gemaakte kreet van GS, maar dat was deze bal dus absoluut niet. Vandaar wel een hoge notering, maar geen kanshebber meer voor de eindzege. Desalniettemin waren de drie punten er niet minder om……