Illusie armer

Hauwert’65 heeft geen resultaat kunnen boeken tegen Spartanen. De huidige nummer twee was duidelijk een maatje te groot voor een gemankeerd H65. De 1-5 stand die na negentig minuten op de borden stond, kon weinig over gezegd worden. H65 moet de scherven van de geleden schade bij elkaar rapen en zich richten op de staart van de competititie.

311 toeschouwers

Door verschillende afwezigen moest er behoorlijk geschoven en gepuzzeld worden. Shetiel Dekker nam centraal achterin plaats naast kapitein Jeroen Houtsma. Frank Sijm bekleedde de linksbackpositie en ook Niels Korrel was weer in de basiself opgenomen. De afspraken die we vooraf hadden besproken, konden vrij snel worden aangepast. Voordat alle van de 311 toeschouwers goed en wel zaten, stond er al een 0-2 stand op het bord. En dat deze stand na een kwartier ook nog op de borden stond, was voor H65 een zege. De bezoekers hadden namelijk voldoende kansen om alles direct te beslissen. H65 richtte zich wat op en dat had direct ook resultaat. Mo el Bouziani zette zelf een aanval op en via een combinatie met Makram kon hij alleen op de keeper af. Hij scoorde door de bal onder de keeper door te schuiven, 1-2. De thuisploeg had hierna ook enige tijd de controle over de tegenstander en kon gaan denken om op jacht te gaan naar de gelijkmaker. Echter een sterke kwaliteit van deze tegenstander is de omschakeling. Na enkele waarschuwingen werd het in de 38e minuut 1-3. Sebastiaan kon een schot net niet genoeg pareren, waardoor de rebound afgerond werd.

Spectaculair moment

Zo vlak voor rust is natuurlijk een pittige klap. Maar de 1-4 direct na rust was de nekslag. Waar H65 nog de illusie had om er een wedstrijd van te maken, was er een wereldgoal van de tegenstander. De bal werd vanaf een meter of 21 onhoudbaar in het kruis geschoten. De wedstrijd was op dat moment wel beslist en het was zaak om de schade te beperken. Het is aan de thuisploeg te waarderen, dat er werd gestreden voor een beter resultaat. En er werden ook kansen gecreëerd. Lars Bakker schoof in kansrijke positie net naast en ook zijn stiftje was net te hoog. Daarnaast waren er nog enkele schietkansen, maar troffen geen doel. Vlak voor tijd zorgde Stefan van Diepen nog voor een spectaculair moment. Zijn omhaal werd dusdanig genoeg getoucheerd, dat deze net over de lat scheerde. Aan het einde van de wedstrijd nog een mooi moment voor twee debutanten. Jens Slagter en Jelmer Appelman maakten hun eerste minuten in de derde klasse. In de blessuretijd maakte Spartanen er nog 1-5 van, maar dat deed weinigen wat.

Het blijft voor de laatste drie wedstrijden ongekend spannend in de brede middenmoot. Door de nederlaag schuift H65 weer iets naar beneden, maar dat kan een week later weer helemaal door elkaar geschud worden. Volgende week gaan we op bezoek bij het grote FC Den Helder, een club met een rijke historie. Voor het veel kleinere H65 een prachtig decor om zich weer omhoog te werken.

Hauwert’65 – Spartanen 1 – 5