Penaltykiller als wekker

H65 heeft een puike prestatie geleverd door bij titelkandidaat JVC uit Julianadorp een zege te behalen. Er was wel een gestopte pingel van Sebastian Redeker voor nodig om goed wakker te worden. Hierna was H65 met name de eerste helft heer en meester tegen een lamlendig en futloos ogende thuisploeg. Resultaat: 1-3 voor H65 bij rust, 2e helft 1-0 voor JVC, eindresultaat 2-3 voor H65. En een ding is dan zeker: het was daarom geen straf om 45 minuten terug te moeten rijden……

Geen windeieren

Zonder Jeroen Wit (langdurig geblesseerd), Bas Bennis en Roland Ruijter (beiden geschorst) moest de nummer 2 in 3A worden bestreden. Vlak voor aanvang gaf ook Shetiel Dekker aan te veel last te hebben van zijn enkel. Hierdoor stond Mo el Bouziani vanaf het eerste fluitsignaal in het veld. En dit zou H65 geen windeieren leggen bleek achteraf. De eerste minuten waren echter desastreus te noemen. In de tweede minuut stond het al 1-0 door een communicatiefout achterin en direct hierna mocht JVC aanleggen voor een terecht gegeven pingel. Sebastian Redeker toonde echter zijn waarde en ranselde het leer uit de rechterhoek. Tegelijkertijd was dit een signaal naar de rest om zich meer vast te bijten in de partij. Het leek wel alsof deze gemiste strafschop een bepaalde lamlendigheid over JVC bracht en een extra boost voor de blauwe brigade uit Hauwert. Vrij snel trok H65 de stand weer gelijk. Een zeer sterk spelende Stefan van Diepen verplaatste het spel snel naar rechts, waar Mo zo’n 25 meter van het doel aan de bal kwam. Hij liet een venijnig schot los en de stuit voor de keeper was hem te machtig, 1-1. H65 rook bloed en ging vol overgave door op zoek naar de voorsprong. Makram Shastawy was er hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor dat deze er kwam. Eerst loste hij al een waarschuwingsschot, deze zeilde nog net over. In de 17e minuut was ‘Makkie’ wel trefzeker. Wederom was Stefan de aangever met een slimme ‘chip-steekbal’, Makram nam hem mee naar binnen met zijn hoofd en volleerde in de verre hoek binnen, 1-2. Daarna was het weer de beurt aan Mo. Eerst liet hij een vlammend schot nog op de lat belanden, vlak hierna mocht hij aanleggen voor een vrije trap. Niet eens heel goed geraakt, maar was voldoende in de verre hoek om de keeper voor de derde te verschalken. Na 25 minuten een 1-3 voor en ook hierna bleef H65 de overhand houden. Er kwamen nog drie goede kansen uit voort. Yusuf schoot goed in met links, maar de keeper kon net nog redden. Mo liet nogmaals een kanon los en teisterde weer de lat. En vlak voor rust kon Lars een prachtig opgezette aanval net niet binnen koppen.

Vers bloed

Na rust werd een stormloop en meer pressie verwacht van de thuisploeg om de wedstrijd nog te doen kantelen. In eerste instantie kwam hier weinig van terecht en kon H65 de voorsprong gemakkelijk consolideren. Tot in de 63e minuut, toen een vrije trap van de zijkant zomaar kon worden binnen gekopt. JVC kreeg hierdoor toch weer het geloof en drong H65 wat meer terug. H65 werd er wat onrustig van, met name in balbezit. Deze periode duurde circa tien minuten. Want ondanks de druk, creëerde de thuisploeg vrijwel niets. De achterste linie met kapitein Jeroen Houtsma voorop hadden de boel prima op orde. Sander Laan en Shetiel Dekker kwamen in het veld voor Mo en Thomas en brachten vers bloed. Hoe dichterbij het eindsignaal kwam, hoe meer het geloof weg ebde bij JVC. Het vertrouwen groeide weer bij H65 en had ook de beste kansen om de score uit te breiden. Makram was nog het meest dichtbij. Na een overstap van Yusuf in de zestien kon hij net niet afdrukken. Uiteindelijk werd de zege overtuigend over de streep getrokken en stapte H65 als verdiende winnaar van het veld.

Na een aantal wedstrijden waarin H65 prima mee voetbalde met de topploegen, maar geen resultaat haalde, was dit nu dus wel het geval. Zeker op basis van de eerste helft meer dan verdiend en dit geeft natuurlijk een behoorlijke boost aan deze goede groep. Volgende week nog de thuiswedstrijd tegen DWOW alvorens we aan het paasreces gaan. Hopelijk tot dan en het scheelt dan voor de plaatselijke bakker dat hij op de fiets kan……….

JVC – Hauwert’65 2 -3

Toeschouwers: 130

2e 1-0

9e 1-1 Mo el Bouziani (Stefan van Diepen)

17e 1-2 Makram Shastawy (Stefan van Diepen)

22e 1-3 Mo el Bouziani (free kick)

63e 2-3

Opstelling H65: Sebastian Redeker, Jan Peerdeman, Jeroen Houtsma ©, Aris Ruijter, Shady Shastawy, Stefan van Diepen, Makram Shastawy, Mo el Bouziani (64. Sander Laan), Thomas Beerepoot (78. Shetiel Dekker), Lars Bakker, Yusuf Durmaz