Back-to-back-win

H65 heeft afgelopen zondag prima zaken gedaan door DWOW met 5-3 te verslaan. De bezoekers vochten voor een van hun laatste kansen in de strijd tegen degradatie. H65 had het dan ook zeer lastig tegen een getergde tegenstander. Een ontketende Lars Bakker, een wederom sterke Sebastiaan Redeker en een wereldactie van Shady Shastawy waren de belangrijkste redenen voor deze winst. Grootste winst was wellicht de back-to-back-win na de goede winst van vorige week (JVC, 2-3).

Vol vertrouwen

H65 was vol vertrouwen na de overwinning in Julianadorp, maar het waren juist de gasten uit Wieringerwerf, die direct het initiatief namen. Vol pressie vooruit en met veel inzet werd H65 achteruit gedrukt en wist zich even geen raad. In de beginfase was er dan ook een grote kans voor DWOW, maar Sebastiaan toonde zijn goede vorm door als winnaar uit de 1-op-1 te komen. Vrij snel hierna leverde het eerste doelgevaar voor H65 direct een voorsprong op. Jan Peerdeman stuurde Lars Bakker op pad. Toen hij geen medespeler voor de goal zag besloot hij 13 a 14 meter schuin van het doel te schieten. De keeper zag er niet geheel goed uit, de bal hobbelde onder hem door in de goal, 1-0. Op dat moment wat tegen de verhouding in, maar het bracht wel wat meer rust in met name het balbezit bij H65. En dat het vandaag een dag was dat alles de eerste keer lukte, lieten Thomas en Yusuf in de 16e minuut zien. Kappend en draaiend baande Thomas zich een weg in de zestien en bereikte met een intelligente steekbal Yusuf. De spits draaide zich tussen twee man knap vrij en krulde de bal beheerst laag in de verre hoek, 2-0. En alsof dit nog niet genoeg was deed de uitblinker van de dag, Lars, nog een duit in het zakje. Ingespeeld door Aris Ruijter punterde hij vanaf de rand strafschopgebied op doel. Hij zag zijn inzet via keeper en onderkant lat binnen vallen. Wat een weelde! Na een klein half uur op een 3-0 voorsprong! Maar zoals bij veel ploegen dan wel gebeurt, is dat dit soort standen ook nonchalance en hautain gedrag in de kaart brengt. Zo ook bij H65, de bal werd niet meer snel rond gespeeld. Hierdoor kreeg DWOW nog voor rust aardig wat mogelijkheden en kansen, maar onze (bar) keeper was wel bij de les en hield zijn doel schoon.

Shady’s moment

Waar je verwacht, na elkaar in de rust gesproken te hebben, bij de start van de tweede helft meer scherpte te zien, kwam bedrogen uit. Vanaf de aftrap, genomen door H65, werd er balverlies geleden. Na enkele minuten moest H65 dan ook de 3-1 slikken, wel of niet buitenspel. DWOW had zijn snelle aansluitingstreffer en het werd weer een wedstrijd. Helemaal toen na ruim een uur ook de 3-2 vanaf rand zestien werd aangetekend. H65 moest weer vol aan de bak en dat kan het zichzelf aanrekenen. Er was een bijzonder moment voor nodig om de partij weer de juiste kant op te kantelen. De gebroeders Shastawy waren hiervoor verantwoordelijk en dan met name krachtpatser Shady. Vanaf eigen helft op de linkerflank werd de brommer aangechoked, liet vier man zijn kentekenplaat zien en bediende vanaf de achterlijn keurig zijn broer Makram. Voor hem was het een koud kunstje om de 4-2 aan te tekenen. Ondertussen waren Shetiel, Niels en Bas binnen de lijnen gekomen voor Mo, Thomas en Yusuf. Doordat DWOW de poort wagenwijd open zette, waren er nog legio mogelijkheden om de score uit te breiden. Er was er echter maar een die nog trefzeker was en niet geheel toevallig was dit Lars. Niels verzorgde koppend de assist en Lars bekroonde een sterke partij door koeltjes de keeper te omspelen en te scoren. Dat door wederom balverlies en weifelend optreden de 5-3 nog werd aangetekend in de blessuretijd zal een aandachtspunt worden.

Het resultaat? prima! Tevreden over de manier van spelen? Niet geheel. En das maar goed ook, want anders waren er geen aandachtspunten voor de laatste vier wedstrijden. Vooralsnog is H65 terug te vinden op de 8e positie. Volgende week gaan we met zijn alle paaseieren zoeken om over twee weken weer thuis te spelen. Dan komt kampioenskandidaat en buurman Spartanen op bezoek.

Hauwert’65 – DWOW                    5 – 3

Toeschouwers: 172, waarvan 45 op het terras

11e                1-0                Lars Bakker (Jan Peerdeman)

16e                2-0                Yusuf Durmaz (Thomas Beerepoot)

26e               3-0                Lars Bakker (Aris Ruijter)

48e               3-1

62e               3-2

74e               4-2                Makram Shastawy (Shady Shastawy)

86e               5-2                Lars Bakker (Niels Korrel)

90e                5-3

Opstelling H65: Sebastiaan Redeker, Jan Peerdeman, Jeroen Houtsma ©, Aris Ruijter, Shady Shastawy, Stefan van Diepen, Makram Shastawy, Mo el Bouziani (55. Shetiel Dekker), Thomas Beerepoot (59. Niels Korrel), Yusuf Durmaz (77. Bas Bennis), Lars Bakker