Kind van de rekening

H65 heeft zich in Zwaag tegen Westfriezen (nog) niet veilig kunnen spelen in 3A. In een directe confrontatie met concurrent Westfriezen was de start goed, maar na de 1-0 achterstand brokkelde het H65-firmanent beetje bij beetje af. En in deze bizarre competitie blijkt 33 punten dus niet genoeg voor handhaving. H65 zal zich nu moeten richten op de nacompetitie, waarin het in een poule samen met SRC (Schagen) en Strandvogels om 1 plek speelt in de derde klasse.

Speldenprikjes

Vooraf was de opdracht voor H65 duidelijk. Wanneer er niet verloren wordt, is handhaving een feit. Voor Westfriezen telde maar 1 ding en dat was winnen. Maar vanaf de eerste minuut nam H65 direct het heft in handen en drong de thuisploeg terug. H65 had het meeste balbezit, maar kwam nog niet tot kansen. Het waren meer speldenprikjes, doordat de eindpass vaak net niet goed was. Twee ballen op de lat, een voor WF en een voor H65 (Makram) luidden een periode van 4 doelpunten in. Helaas waren deze allen voor de thuisploeg. En opvallend was dat dit uit drie standaardsituaties gebeurde, doorgaans een solide kwaliteit voor H65. En met name 2 doelpunten in de laatste vijf minuten voor rust zorgde vrijwel voor een onoverbrugbare achterstand.

Beter resultaat

In de rust was dan ook een ieder behoorlijk ontstemd. Door enkele situaties keerde de wedstrijd compleet om en hielp de thuisploeg behoorlijk in het zadel. In de tweede helft kwamen Aris en Roland Ruijter binnen de lijnen na een periode van blessureleed. Het siert deze ploeg dat er ondanks de achterstand er vol voor werd gegaan om een beter resultaat te halen. Dit resulteerde in een goal van Aris en een kwartier voor tijd de 4-2 door een benutte pingel van Lars. En net als je dan denkt dat er weer hoop is werd dit direct weer de grond in geslagen. Miscommunicatie achterin vanuit een vrije trap zorgde ervoor dat de 5-2 werd binnen geschoten. En omdat het op het veld in Nibbixwoud duidelijk was dat SEW had gewonnen werd het doemscenario bewaarheid: H65 eindigt op een plek waar het het hele jaar niet gestaan heeft.

H65 moet zich dus weer oprichten en gaat in een poule van drie met SRC en Strandvogels uitmaken wie zich volgend seizoen derdeklasser mag noemen. De twee periodekampioenen uit de 4e klasse spelen eerst tegen elkaar, H65 mag op 28 mei en 5 juni aantreden.