Bestolen in Den Helder

H65 trad afgelopen zondag aan in de Den Helder tegen de plaatselijke FC. Traditioneel voor elke ploeg een lastige wedstrijd: ver weg, groot veld en nu ook was de wind een lastige factor. Tel daarbij op dat H65 qua bezetting aardig was uitgedund, dus met 0-0 was er gematigde tevredenheid. Gematigd, omdat een loepzuivere goal van interim-aanvoerder Lars Bakker wegens buitenspel werd afgekeurd. Tevreden omdat we in de blessuretijd door reddingen van Sebastiaan Redeker nog goed weg kwamen.

Heft in handen

Yusuf Durmaz, Jeroen Wit, Aris Ruijter en Shady Shastawy zaten nog op het blessurebankje en Jeroen Houtsma genoot van zijn rol als God in Zuid-Frankrijk. Gelukkig was Roland Ruijter na enkele weken afwezigheid weer inzetbaar. Hierdoor moest er het een en ander geschoven worden. Op het imposante hoofdveld van FC Den Helder begon H65 niet heel goed, de thuisploeg was behoorlijk dreigend met de snelheid van de zijkanten. Het had ongeveer een kwartier nodig voordat H65 de boel op orde hadden. Hierna nam H65 het heft wat meer in handen en onder leiding van Thomas Beerepoot en Makram Shastawy vanaf het middenveld kwamen er kansen. Eerst mocht Mo aanleggen voor een vrije trap, deze zeilde net over. Vlak hierna speelde Mo zich goed vrij op links en kon schieten, maar trof geen doel. Vlak voor rust een kans voor Niels Korrel, maar geheel vrij vanaf de achterlijn kon hij geen medespeler vinden. Aan de andere kant kwam H65 een paar keer goed weg. Maar Sebastiaan Redeker hield zijn doel tot de thee schoon.

Bestolen gevoel

Deze wedstrijd begon zich te ontpoppen als zo’n 0-0 wedstrijd die toch leuk is om naar te kijken. En in de tweede helft bleek dit ook. Beide ploegen waren op zoek naar die ene goal, die waarschijnlijk beslissend zou zijn. De eerste helft van de tweede was het H65 dat de meeste aanspraak mocht maken, het laatste deel kwam de thuisploeg weer meer opzetten. En er waren behoorlijke kansen en mogelijkheden voor H65. Twee keer kwam Mo gevaarlijk door op links, maar kon niet afdrukken. Lars testte de kwaliteiten van de FCDH-keeper in de 60e minuut. Zijn venijnige en harde schot in de korte hoek pakte hij fabelachtig. En vlak hierna rond de 70e minuut werd H65 bevangen door een bestolen gevoel. Makram vond Lars met een briljante steekbal en Lars rondde beheerst af. 0-1 zou je denken, maar de assistent van FCDH stak daar letterlijk een stokje voor……desillusie alom bij de blauwe brigade! Hierna werd H65 nog een keer gevaarlijk. Good old Jan Peerdeman stoomde als vanouds op van rechts en wilde de geheel vrijstaande en ingevallen Roland Ruijter bedienen. De keeper had dit echter in het snotje en gokte goed. In de laatste minuten kwam de thuisploeg opeens weer opzetten en waren enkele keren dichtbij de winnende treffer. Sebastiaan, de laatste weken in uitstekende vorm, wilde van geen wijken weten en ranselde alles uit zijn doel.

Uiteindelijk dus de brilstand. Natuurlijk tevreden met een clean sheet na de afstraffing van vorige week. Teleurgesteld natuurlijk dat er zelf niet gescoord werd, want de mogelijkheden waren er vandaag. Maar dit kon weleens een zeer belangrijk punt zijn voor H65, door alle andere uitslagen is het ongekend spannend in 3A. Volgende week komt st George op bezoek in Hauwert. H65 kan zich op deze dag veilig spelen. Wij hopen natuurlijk dat jullie allen aanwezig zijn om deze prima groep te steunen!!

FC Den Helder – Hauwert’65 0 – 0

Toeschouwers: 154

Opstelling H65: Sebastiaan Redeker, Jan Peerdeman, Stefan van Diepen, Shetiel Dekker, Bas Bennis, Makram Shastawy, Thomas Beerepoot, Niels Korrel (67. Roland Ruijter), Sander Laan, Mo el Bouziani (78. Frank Sijm), Lars Bakker