Tussen de palen

H65 heeft gisteren verzuimd om zich in veilige haven te spelen. Tegen de nummer 12 St. George werd er uiteindelijk 1-1 gespeeld. Door dit resultaat heeft H65 alles nog in eigen hand, maar moet op zijn tellen blijven passen. In de allerlaatste wedstrijd tegen concurrent Westfriezen zal worden uitgemaakt wie zich volgend seizoen nog derdeklasser mag noemen. Daarnaast zijn ook St George, SEW en Spirit nog in de race voor de beruchte nr 11 plek…….

Laat ontwaakt

Wederom enkele afwezigen bij de plaatselijke vv. Makram vertoefde op Ibiza en de familie Ruijter had een bijzondere familieaangelegenheid. Daarentegen waren Shady, Jeroen en Yusuf weer inzetbaar. De tegenstander van vandaag, St. George, had ook grote belangen. Door velen reeds begraven hebben zij zich de laatste weken opgericht en hebben ook weer uitzicht op rechtstreekse handhaving. En dat lieten zij in de eerste fase ook het meeste merken. Desalniettemin was H65 direct gevaarlijk. Een fraaie diepe pass van Jan Peerdeman zorgde ervoor dat Lars vrij kon koppen van zo’n 10 meter. De bal hobbelde net naast. Hierna namen de bezoekers niet zozeer voetballend, maar wel qua beleving het heft in handen. Dit zorgde in de 23e minuut voor een 0-1 stand. Vanaf links kon er naar binnen gesneden worden en in de korte hoek gescoord. Hierna ontwaakte H65 min of meer en ging direct beter spelen. Er ontstonden ook meteen kansen. De beste kans kwam er na 35 minuten. Yusuf werd aangetikt in de zestien en voor de leidsman was dit voldoende voor een strafschop. Mo ging achter de bal staan en is doorgaans verzekerd van een goal. Maar voor het eerst in zijn carrière liet hij niet het net trillen, maar de ramen van de woningen achter het doel. Meteen hierna nog een mogelijkheid voor Yusuf, maar zijn rebound uit een schot van Mo was net te lastig. En net toen de thee al werd opgediend, kwam H65 op gelijke hoogte. Uit een corner kopte de aanvoerder de bal terug en de sterk spelende Thomas Beerepoot was het meest alert en tikte van dichtbij binnen.

Schietkansen

In de tweede helft bleef hetzelfde spelbeeld. De tegenstander liet zich inzakken en H65 probeerde hier doorheen te voetballen. De thuisploeg had dan ook het overwicht en werd direct weer gevaarlijk. Shetiel Dekker werd gelanceerd op rechts en probeerde de keeper in de korte hoek te verrassen. Deze kon er nog net een voet tegenaan krijgen. Verder waren er nog schietkansen binnen de zestien te noteren. Maar zowel Mo, Jeroen als Sander kregen de bal niet tussen de palen. Aan de andere kant moest H65 alert blijven, maar Jan, Shady, Bas en goalie Sebas hadden alles onder controle. Het werd alleen nog even hachelijk bij een vrije trap van zo’n 21 meter, maar de muur stond solid. De laatste tien minuten waren de echte krachten wel weggevloeid bij de meeste spelers en was er niet meer de echte overtuiging om de winnende treffer te maken.

Dit resultaat zorgt ervoor dat H65 volgende week uit bij Westfriezen aan een gelijkspel genoeg heeft om zich nog een jaar derdeklasser te mogen noemen. Volgende week zullen we dan ook op volle kracht met een volle bezetting afreizen naar Zwaag. Hopelijk gesteund door de trouwe en fanatieke aanhang. Tot ziens in Zwaag!

Hauwert’65 – St. George 1 – 1

Toeschouwers: 256

23. 0-1

44. 1-1 Thomas Beerepoot (Jeroen Houtsma)

Opstelling H65: Sebastiaan Redeker, Jan Peerdeman, Jeroen Houtsma ©, Shady Shastawy, Bas Bennis, Stefan van Diepen, Thomas Beerepoot, Shetiel Dekker (58. Sander Laan), Mo el Bouziani (71. Niels Korrel), Lars Bakker, Yusuf Durmaz