Gevraagd: mirakel van Hauwert

H65 zit na de eerste wedstrijd in de nacompetitie poule in een lastig parket. De 3-1 nederlaag kwam hard aan voor de geplaagde ploeg. Geplaagd omdat wat arbitrale dwalingen voor bepalende momenten zorgden. Daarnaast verzuimde H65 om gegeven kansen niet te benutten. Voor de tweede wedstrijd volgende week maandag tegen SRC zal H65 met vier doelpunten verschil moeten winnen. Bij deze dus een mirakel van Hauwert gevraagd. Zolang er kans is, zullen we ervoor blijven gaan. En niets is onmogelijk, dat is in verschillende sporten afgelopen tijd wel gebleken…..

Via de zijkanten

De gebroeders Shastawy waren niet aanwezig om verschillende redenen. Op deze bloedhete dag was het direct H65 die het balbezit opeiste. Voetballend werd geprobeerd om een bres te slaan in de hechte Onderdijkse defensie. Vrij snel was duidelijk dat dit via de zijkanten moest gebeuren. En daarnaast de ruimte achter de verdediging proberen te benutten. Het eerste echte gevaar kwam echter voort uit een combinatie door het midden. Na wat gefrommel kon Jeroen Houtsma niet voldoende schieten. Uit de rebound kon Yusuf er net niet genoeg bij om van dichtbij binnen te schieten. Aan de andere kant was de thuisploeg ook niet ongevaarlijk. H65 had het niet altijd op orde en na ongelukkig balverlies was een opeenstapeling van miscommunicatie en fouten debet aan de 1-0. H65 liet zich daarna nog meer gelden en werd steeds gevaarlijker. Shetiel Dekker was drie keer dichtbij de gelijkmaker en een van richting veranderd schot van Stefan werd door een excellerende doelman uit de kruising getikt. Tussendoor was er een van die zeer bepalende dwalingen van het trio in het zwart. Waar een beter gepositioneerde scheidsrechter een achterbal zag in een kopduel besloot de assistent op een veel grotere afstand dat het een corner was. Uit deze corner werd het prompt ook nog 2-0. Vlak hierna werd het bijna nog erger, maar de 1-op-1 werd door Sebastiaan gestopt.

Spectaculair

Met Mo el Bouziani en Sander Laan voor Jeroen en Thomas schoot H65 uit de startblokken na de thee die we niet hadden gehad. En vrijwel direct werd het 2-1. Vanuit een voetballende opbouw over het middenveld werd Shetiel aan de zijkant vrij gespeeld. Zijn voorzet was afgemeten, de afwerking met het hoofd van Sander spectaculair. De bal ging steenhard tegen het net. H65 rook bloed en in de daaropvolgende twintig minuten was een gelijkmaker meer dan verdiend geweest. Helaas leverde het niet echte kansen op. Het meest dichtbij kwam Mo. Zijn vrije trap werd van richting veranderd, maar wederom hield de doelman zijn ploeg op de been. Het laatste deel van de partij kenmerkte zich door twee ploegen die aardig door hun krachten heen waren, waarschijnlijk vanwege de omstandigheden. De thuisploeg bediende zich van vervelende trekjes en er bleken ook niet voldoende ballen op het terrein aanwezig te zijn…in de slotfase escaleerde het een en ander waar Shetiel uiteindelijk de dupe van werd. Zijn overtreding werd als rood aangemerkt. Tot overmaat van ramp werd het in de dying seconds ook nog 3-1.

Dit heeft ervoor gezorgd, samen met het resultaat van SRC-Strandvogels, dat alleen een overwinning van vier doelpunten verschil voldoende is voor lijfsbehoud in de derde klasse. Nogmaals, niets is onmogelijk en we zullen er vol voor gaan. Voor de tegenstander, SRC, volstaat een gelijkspel.