Mister Hauwert brengt dorp in extase

H65 heeft een ongekende prestatie geleverd op zondag 6 juni. Vanuit een zeer benarde situatie werd alsnog lijfsbehoud voor de derde klasse bewerkstelligd. De manier waarop zijn van die verhalen die je weinig mee gaat maken. Vijf minuten voor tijd zorgden Lars Bakker en Jeroen Houtsma voor de 3-0 en 4-0. Bovenal was het een beloning voor de gehele groep na het eerste seizoen in 3A.

Hels karwei

De opdracht was niet heel moeilijk op papier. Alleen een overwinning van minimaal 2 goals was nodig om niet rechtstreeks te degraderen. In de praktijk natuurlijk een hels karwei, zeker als je er nog bij neemt dat Shetiel Dekker, Thomas Beerepoot en Stefan van Diepen er door een schorsing niet bij waren. H65 startte met drie verdedigers en liet zo zijn intenties blijken. In de eerste 20 a 25 minuten kwam hier nog niet veel van terecht. In balbezit was de thuisploeg niet secuur genoeg om de ruimte te benutten die SRC wel degelijk liet. De bezoekers daarentegen waren iets gevaarlijker. Met name de kopkans na ruim een halfuur was het gevaarlijkste moment. Sander Laan luidde persoonlijk de omslag in. Met een prima actie kon hij alleen op de keeper af. Helaas schoot hij op de keeper. Maar meteen hierna en een minuut voor rust was het toch raak. Niels Korrel behield prima het overzicht en legde de bal bij de tweede paal. Kapitein Jeroen Houtsma schoof beheerst binnen.

Twee gedachten

Na rust was er maar 1 ploeg die recht had op een goed resultaat en dat was H65. De Schager ploeg was in geen velden of wegen meer te bekennen. Makram Shastawy werd na een prachtige run onreglementair gestuit binnen de beruchte lijnen en goudhaantje Lars Bakker schoot de pingel onberispelijk binnen, 2-0. H65 moest nu oppassen voor het bekende “op twee gedachten hinken”. Deze voorsprong bewaken of vol gas voor rechtstreekse handhaving. Daarvoor waren nog twee doelpunten nodig. Mo el Bouziani was vlakbij de 3-0, maar zijn volley werd ternauwernood gered door de keeper. Vlak hierna nog twee grote kansen. Eerst schoot Niels Korrel hoog over in kansrijke positie na een geweldige rush van Shady. En snel hierna scoorde Yusuf Durmaz bijna na een scrimmage, maar het leer ging via de paal naast. En waar met name Onderdijk al een klein feestje vierden zorgden twee Hauwerter sterkhouders voor een ongekend slot. Eerst schoot Lars Bakker een vrije trap van 22 meter hard binnen. En vlak hierna was het mister Hauwert himself die het publiek in vervoering bracht. En de manier waarop was ook nog eens prachtig. De controle was er in de zestien en via een vlammend schot werd de bal naar de kruising gedirigeerd. Op zo’n moment gieren er vreselijk veel emoties over het veld. Bovenal een gevoel van trots dat de ploeg het geflikt heeft. In de laatste minuten werd er nog in een roes gespeeld waarbij Makram ook nog eens de lat raakte. Voor het doel van Sebastiaan Redeker werd het niet meer gevaarlijk en zodoende leverde H65 een historische prestatie.

Het seizoen is nu ten einde en zoals altijd heeft elk seizoen zijn eigen verhaal. Een prachtig seizoen met uiteindelijk een resultaat waar we als Hauwert’65 trots op mogen zijn. De club heeft zich prima gemanifesteerd in een competitie met louter grote clubs. Een dank ook naar al die trouwe supporters die er wekelijks weer waren om het team te steunen. Chapeau!

Hauwert’65 – SRC 4 – 0

Toeschouwers: 386

44. 1-0 Jeroen Houtsma (Niels Korrel)

48. 2-0 Lars Bakker (pingel)

84. 3-0 Lars Bakker (free kick)

87. 4-0 Jeroen Houtsma (Sander Laan)

Opstelling H65: Sebastiaan Redeker, Jan Peerdeman, Aris Ruijter, Shady Shastawy, Jeroen Houtsma ©, Roland Ruijter (88. Jesse Slagter), Makram Shastawy, Mo el Bouziani (68. Yusuf Durmaz / 78. Bas Bennis), Sander Laan, Lars Bakker, Niels Korrel