Efficiëntie en organisatie

Hauwert’65 is het seizoen met een zeer verdiende driepunter tegen promovendus Dynamo. Aan de hand van de ontketende Sander Laan en nieuwbakken papa Thomas Beerepoot werd de ploeg uit Ursem met 4-1 aan de kant geschoven. En passant was er ook het debuut van Lennart “Pierre” Stapel in het vlaggenschip van Hauwert en luisterde dit op met een assist. Conclusie: een geslaagde ouverture!

Als een veldheer

Het is bij de start van een competitie altijd de vraag hoe de ploeg ervoor staat. En zeker nadat we de lijst met niet-aanwezigen opmaakten. Stefan van Diepen, Jeroen Jansen, Bas Bennis, Niels Korrel, Jasper Boon, en Frank Sijm konden om verschillende redenen niet starten en ook Makram was de gehele week ziek geweest. Hij nam nog wel plaats op de bank. Vandaar was Jesse Slagter weer over gevlogen vanuit La douce France en werd dus Lennart over geheveld vanuit H’65 2. Dynamo was natuurlijk nog een vrij onbekende in de derde klasse, maar vooraf werd het een en ander aan info ingewonnen. En na later bleek werd hier goed op geacteerd, want er werd werkelijk geen enkele kans weggegeven de gehele wedstrijd. De tegengoal kwam voort uit een indirecte vrije trap binnen de zestien voor opmerking aan de leiding. Dat de bal op dat moment op de helft van de tegenstander was, deerde de leidsman niets. H65 had echter toen al een 2-0 voorsprong. In de 7e minuut werd de gedreven Sander Laan op pad gestuurd door Aris Ruijter. Sander behield het overzicht en bediende Thomas Beerepoot op maat. Zijn schuiver in de verre hoek was de matige Dynamo-keeper te machtig. De 2-0 van Yusuf was wellicht wat gelukkig, de opgezette aanval was er niet minder om. Vanuit het middenveld werd Sander wederom op rechts bediend door nieuwkomer Lex Bakker. Sander bediende de mee opgekomen Roland Ruijter. Zijn schuiver binnenkant voet leek ver naast te gaan, maar spits Yusuf toucheerde de bal dermate goed dat het leer in de goal hobbelde. Na 20 minuten dus een comfortabele voorsprong voor H65. En waar er in balbezit nog weleens wat fout ging, was dit in de organisatie totaal niet het geval. Aris Ruijter speelde als een veldheer, Jeroen Houtsma had immer de controle, Shetiel Dekker en Shady Shastawy hadden op de zijkanten hun tegenstanders in de tang. Door dit fundament konden anderen floreren. We kunnen het onszelf alleen maar verwijten dat we slordig met de geboden mogelijkheden omgingen. Met name de gevaarlijke standaardsituaties om het strafschopgebied had beter uitgevoerd kunnen worden. Vlak voor rust viel uit het niets dan toch nog de eerder beschreven 2-1.

Zwanger van effect

Raakte H65 van de tegengoal niet heel erg in de war, vijf minuten na rust raakte het dat even wel. Shady maakte een zeldzaam foutje en beging een overtreding binnen de beruchte lijnen. De toegekende pingel werd echter de Papenveer in geschoten en de voorsprong bleef staan. Na een klein uur spelen zorgde een kolderiek moment voor de tweede goal van Thomas en dus de 3-1. Uit een aanval van H65 probeerde Sander de bal voor te geven. Via een carambole leek de bal een prooi voor de keeper. Maar de bal was vol zwanger van effect dat hij volledig mistastte in het luchtledige. Lars had dit ook gezien en leek binnen te tikken. Echter gehinderd leek de verdediger weg te werken, maar papa Thomas was er kort bij en via zijn knie verdween het leer in het lege doel. Kolderiek of niet, de voorsprong was meer dan terecht. H65 had de organisatie veel beter staan en was gewoonweg beter dan het naïeve Dynamo. Jesse Slagter was ondertussen binnen de lijnen gekomen voor Yusuf en ook Lennart kwam tien minuten voor tijd in het veld voor uitblinker Sander. Deze twee invallers waren icm Sebas verantwoordelijk voor het slotakkoord. Lennart kopte de uittrap van Sebas slim door, Jesse schoof in de 1-op-1 beheerst in de verre hoek, 4-1.

Een prima overwinning wat na de wedstrijd in de kleedkamer uiteraard voor een prima stemming zorgde. Vanwege het doelsaldo prijkt de naam Hauwert’65 bovenaan op de ranglijst, wat een nu al historische foto oplevert. Gekscherend werd direct de opmerking “we kunnen vanaf nu alleen maar naar beneden kijken” gemaakt. Deze groep is echter volwassen genoeg om te weten dat we volgende week weer vanaf 0 moeten beginnen en er weer een andere wedstrijd is, te weten de uitbeurt naar Blokkers.

Hauwert’65 – Dynamo 4 – 1