Na een enerverende debuutjaar in de derde klasse staat de start van het nieuwe seizoen voor de deur. De selectie van v.v. Hauwert is vanaf half augustus alweer volop in bedrijf om zich voor te bereiden. Dit met nagenoeg dezelfde selectie als vorig seizoen. We kunnen nu dus niet meer zeggen dat alles nieuw is op dit niveau. Conclusie na een kleine zes weken: we zijn er bijna klaar voor…….

Jan Peerdeman en Mo el Bouziani zijn vertrokken. Zij hebben beiden in de afgelopen jaren meer dan hun toegevoegde waarde getoond in het H65-tenue en we hebben eind vorig seizoen op een mooie manier afscheid van hen genomen tijdens de afsluitende selectie BBQ. Nieuwkomers zijn er ook. Jasper Boon, oude bekende natuurlijk, keerde weer terug van Always Forward. Jeroen Jansen, woonachtig in Midwoud, maakte de transfer van Westfriezen naar Hauwert’65. En als laatste heeft Lex Bakker zich van Hollandia jeugd gevoegd bij de selectie. Verder kloppen er meerdere spelers vanuit jeugd en tweede elftal weer op de deur bij het keurkorps, zoals Frank Sijm, Jens Slagter, Luuk Sijm en Jasper Koolhaas. Aan de technische staf de taak om van al deze smaken een goed gerecht te maken voor de eerste partij op 24 september.

Hoe is de voorbereiding verlopen? Er zijn verschillende trainingen geweest, oefen- en bekerwedstrijden gespeeld en het jaarlijkse Footgolf toernooi door het mooie dorp heen. Tijdens dit evenement werd er gewerkt aan het groepsproces. En daarvan kunnen we zeggen dat dat wel snor zit. Toch ook op het scherpst van de snede werd er gestreden met natuurlijk de onvermijdelijke hilarische momenten. Wonderschone traptechnieken werden geëtaleerd, Tjerk Woppenkamp liet zien te beschikken over een A-diploma en ook de dames waren present en lieten prima footgolf hoogstandjes zien.

De trainingen en tot nu toe gespeelde wedstrijden hebben een aardig beeld gevormd. Verschillende varianten zijn geprobeerd, bestudeerd, afgewogen en zullen komende zondag tot een elftal moeten komen die promovendus Dynamo uit Ursem in eigen huis tegemoet gaan treden. Het wordt sowieso een competitie met weer wat andere verenigingen. De KNVB heeft gemeend om niet de ploegen uit de Noordkop, maar meer de ploegen uit de Zaanstreek in 3B te voegen. Hercules Zaandam, Beemster, RKAV Volendam en Purmerend komen erbij. Verder Dynamo dus en Grasshoppers als promovendi en Blokkers degradeerde uit de tweede klasse. Bij elkaar weer 14 ploegen, wat nu al een interessante competitie oplevert. We hopen natuurlijk weer dat wij op de onvoorwaardelijke steun mogen rekenen van het supporterslegioen!

Behaalde resultaten tot nu toe

Oefen Hauwert’65 – Zwaagdijk 3 – 2 (Sander Laan, Makram Shastawy, Jeroen Jansen)

Oefen Hauwert’65 – Kumasi Sports uitgesteld

Beker Hauwert’65 – FC Medemblik 3 – 1 (Makram Shastawy, Yusuf Durmaz, Lars Bakker)

Oefen Kwiek’78 – Hauwert’65 0 – 4 (Lars Bakker, Jesse Slagter, Makram Shastawy 2x)

Beker DWB – Hauwert’65 4 – 3 (Jeroen Houtsma 2x, Lars Bakker)

Beker DWOW – Hauwert’65 2 – 3 (Frank Sijm, Lars Bakker, Niels Korrel)

Tot ziens op zondag 24 september bij de start van seizoen 2017 – 2018: Hauwert – Dynamo!!