Super Hauwert aanhang!

H65 heeft afgelopen zondag een 2-0 nederlaag geleden tegen wellicht een der kampioenskandidaten RKAV Volendam. Een nederlaag die toch moeilijk te verteren was om een paar redenen. De betere in de eerste helft waarbij er een doelpunt van Yusuf Durmaz werd afgekeurd. Daarnaast vielen er een paar arbitraire beslissingen niet in het voordeel van H65, waarbij de twee gele kaarten en dus rood binnen twee minuten van Shetiel Dekker het meeste pijn deed. Ondanks de numerieke minderheid in de tweede helft bleef H65 lang in de race voor een resultaat, maar was onfortuinlijk in de afronding. Ondanks de nederlaag zijn er voldoende aanknopingspunten om mee te nemen naar de volgende wedstrijden.

In toom gehouden

Vooraf waren er wel wat kopzorgen voor de technische staf. Om verschillende redenen waren Niels Korrel, Bas Bennis, Stefan van Diepen, Thomas Beerepoot en Jeroen Houtsma niet inzetbaar. Dit zijn natuurlijk behoorlijk wat aderlatingen voor H65. Dit was weer reden om Jesse Slagter over te vliegen vanuit France en ook Lennart Stapel sloot weer aan. Ondanks al dit, was het toch H65 dat het betere van het spel had in het eerste deel van de wedstrijd. De gevaarlijke voorhoede van Volendam werd goed in toom gehouden en H65 creëerde meer mogelijkheden en ook kansen. Yusuf scoorde in de tiende minuut ook uit een rebound van een vrije trap van Makram. Helaas werd deze afgekeurd voor vermeend buitenspel. Vlak hierna twee dubieuze momenten. De laatste man van Volendam gleed uit en Jeroen Jansen leek alleen op doel af te gaan. De verdediger tikte de bal met zijn hand weg, wel of niet bewust, Jeroen kon niet verder. De leidsman floot wel, maar deed niets. Vlak hierna een terugspeelbal die te kort leek. Yusuf leek te onderscheppen, echter de keeper voorkwam dit met zijn handen. Indirecte vrije trap zou je zeggen, maar de man-in-het-zwart wuifde dit weg. Verder waren er nog wat schietmogelijkheden, maar deze waren niet doeltreffend. In de vijf minuten voor rust werd Shetiel kind van de rekening van de warrige leiding. Eerst ontving hij geel voor een onschuldige overtreding. Zijn tweede was wel een terechte, hij belette een tegenstander in kansrijke positie een doelkans. Maar hierdoor werd de eerste een hele zure……..

Super Hauwert publiek

Een hele tweede helft met een man minder is een hele opgave. Zeker als het binnen twee minuten 1-0 wordt. Vlak voor Sebastiaan Redeker mocht er vrij worden aangelegd en werd er hoog in het dak van het doel binnen geschoten. H65 was het noorden even kwijt en Volendam kreeg enkele zeer goede kansen om de wedstrijd wellicht te beslissen. Sebastiaan Redeker met enkele prima reddingen en ook een afgekeurde goal voorkwam dit. Een goede kans voor Makram luidde een sterke periode in voor H65. Na een goede aanval verscheen hij alleen voor de keeper, maar helaas strandde hij op de keeper. Het in grote getalen meegekomen Hauwerter super publiek liet zich luidkeels horen. Dit gaf de ploeg duidelijk nog eens een extra boost om voor de gelijkmaker te gaan. De thuisploeg kwam er niet echt meer uit. Het meest dichtbij was Jeroen. Zijn listige boogballetje leek in het doel te hobbelen, maar kaatste helaas via de paal weer in het veld. Ook Sander Laan liet zich vanaf de linkerkant gelden, maar zijn acties kon hij niet bekronen met een afrondend schot. Het is verder logisch dat er achterin steeds meer ruimtes ontstonden. Sebas wilde echter van geen wijken weten en hield zijn doel tot de 86e minuut nog schoon. Bij de laatste counter was hij echter kansloos op een gekruist schot.

Het is al eerder gememoreerd, we hebben aardig wat goede punten gezien vandaag. Maar er zijn ook een aantal punten die de komende week de aandacht nodig hebben. Volgende week wacht de uitbeurt tegen een oude bekende, namelijk promovendus Grasshoppers.

RKAV Volendam – Hauwert’65                      2-0

Toeschouwers: 16 uit Volendam en 56 uit Hauwert