Wils- en veerkrachtig

De matadoren van H65 hebben afgelopen zondag tegen s.v. Beemster ervoor gezorgd dat er spektakelstuk kan worden bijgeschreven in de Hauwert – analen. Nadat alle kruitdampen waren opgetrokken, prijkte er een 4-4 eindstand op het digitale scorebord. Tot vier keer toe herstelden een veerkrachtig H65 een achterstand. In de dying seconds was er ook nog een levensgrote kans op de overwinning, wat het Hitchcock-scenario compleet had gemaakt. Dit mocht helaas niet zo zijn, dus vertrok uiteindelijk alleen het publiek als (grote) winnaar van het complex.

Sander Laan als eindstation

Complimenten waren er voor beiden ploegen na het vertoonde schouwspel. Want er zijn natuurlijk twee ploegen nodig om een dergelijke wedstrijd neer te zetten. De gasten uit Beemster lieten veel ruimte om te voetballen. Vanaf minuut 3 ontvlamde het duel. Aris Ruijter was hier het onwillig debet aan. In een poging de steekpass te onderscheppen, kopte hij ongelukkig in eigen doel. Balen van een achterstand, voordeel was dat we nog 87 minuten hadden om dit recht te trekken. Dat gebeurde echter veel sneller. H65 was al een paar keer gevaarlijk geweest en in de 12e minuut was Sander Laan het eindstation van een goedlopende aanval. Vrij snel hierna was het alweer 1-2. Bij de tweede paal kon er ongehinderd worden binnen gekopt. Direct ging de thuisploeg op zoek naar wederom een gelijkmaker en weer kwam die er snel. Wederom was het de combinatie Janssen – Bakker – Laan. Ook nu tikte Sander bij de tweede paal in. Na 23 minuten 2-2 en in het restant van de eerste helft was H65 de bovenliggende partij. Er werden ook mogelijkheden en kansen gecreeerd.de beste waren voor Lars en Sander. Lars zette een goede actie in op links. Uitkomend op de achterlijn probeerde hij in de verre hoek te krullen, waar terugtrekken op de vrijstaande Yusuf wellicht een betere optie was geweest. Vlak voor rust dacht Sander zijn hattrick te voltooien, maar stuitte nu op de keeper.

Nog knotsgekker

In de rust werd het een en ander besproken, maar het geloof in een goed resultaat was absoluut aanwezig. De tweede helft zou uiteindelijk in een slijtageslag ontaarden. Het veld werd ook steeds zwaarder en beide ploegen bleven strijden om doelpunten te maken in plaats van te voorkomen. Ook in de tweede 45 minuten deed H65 dit het meeste, maar aanvankelijk Beemster het beste. Wederom nam Beemster een voorsprong door een goed uitgevoerde counter. Er restte nog 20 minuten om het recht te trekken. Een steeds beter in vorm rakende Jeroen ‘Jack’ Janssen had er echter maar 3 minuten voor nodig. Met een actie over links bereikte Sander de achterlijn en trok terug. Jack dirigeerde de bal vervolgens naar de verre hoek, 3-3. Het werd in de laatste 15 minuten alsmaar knotsgekker. Door nog twee doelpunten en drie rode kaarten kon het predicaat ‘spektakelstuk’ definitief op deze wedstrijd worden geplakt. Eerst kwam Beemster voor de vierde maal op voorsprong, wederom in de omschakeling, 3-4. Binnen drie minuten was het Aris Ruijter die zijn eigen doelpunt weer ongedaan maakte. Vanuit een corner trok kapitein Lars Bakker voor en Aris kopte krachtig in de hoek van het doel. Nog steeds probeerden beiden ploegen in de laatste minuten om de winnende te maken. Beemster kreeg nog een vrije trap op een gevaarlijke plek, maar deze kans vervloog. En in de allerlaatste secondes ging H65 bijna nog met een overwinning aan de haal. Invaller Thomas Beerepoot wurmde zich door de zestien en chipte de bal over de keeper richting doellijn. In een kluwen van spelers kon een Beemster – verdediger ruimen, daar waar de gehele H65-bank al juichend het veld in sprong.

Vanuit beiden supporters kampen werden er over en weer van gedachten gewisseld. Een ieder was het er over eens: het was een memorabele pot voetbal met zo’n beetje alle ingrediënten die het spelletje nodig heeft. Zowel H65 als Beemster had zijn eigen redenen om aan te nemen dat het aanspraak mocht maken op overwinning. Voor H65 geldt dat na twee nederlagen er in ieder geval weer is gewerkt aan het zelfvertrouwen. Volgende week de uitbeurt tegen FC Purmerend.

Hauwert’65 – Beemster 4 – 4