Even het noorden kwijt

 

H65 moest afgelopen zondag een nare 5-2 nederlaag slikken in Hoogwoud. Op deze nederlaag viel weinig af te dingen, Grasshoppers was in deze wedstrijd de verdiende winnaar. Voor de mannen van H65 is het zaak om met elkaar de boel weer om te draaien. Enkele fases in deze wedstrijd was het spel ok, maar in een paar fases was de ploeg even het noorden kwijt. Daarin werd deze wedstrijd dan ook beslist in het voordeel van de Hoogwouders.

 

Wind vol tegen

Dat H65 sowieso een lastige middag tegemoet ging, was overduidelijk. Promovendus Grasshoppers heeft met 8 punten uit 4 wedstrijden een prima start. Tel daarnaast de personele problemen bij H65 en de optelsom is gemaakt. Vanaf het eerste fluitsignaal maakte de thuisploeg de intenties direct duidelijk. Met veel energie veel druk vooruit. H65 had het hier zeer lastig mee en kwam zelf niet tot voetballen toe. De opgestoken wind was ook vol tegen. Grasshoppers kwam het eerste half uur ook tot legio kansen om op voorsprong te komen. H65 mocht van geluk spreken dat dit maar een keer doeltreffend was. Een schot vanaf 16 meter was Sebastiaan te machtig. Na ca 30 minuten kroop H65 meer uit haar schulp. Op het middenveld werd er meer gecombineerd en werd er beter op balbezit gespeeld. Dit resulteerde ook in twee grote kansen. Eerst werd Sander Laan geheel vrij gespeeld, hij schoot nog in het zijnet. Maar bij de tweede kans was het direct raak. Interim-kapitein Makram Shastawy bereikte Yusuf, die slim meegaf op de mee opgekomen Aris Ruijter. In zijn gekruiste schot zat zeer veel overtuiging en belandde strak in het zijnet van het doel, 1-1. Dit was ook direct de ruststand.

 

Gretig gebruik

De belangrijkste fase in de wedstrijd waren de twintig minuten na rust. De thuisploeg liep in deze fase namelijk uit naar een onoverbrugbare 4-1 voorsprong. H65 was het in deze fase helemaal kwijt, de organisatie bij balverlies liet heel erg te wensen over. Daarbij werden enkele belangrijke duels net verloren, waardoor Grasshoppers gretig gebruik maakte van de ontstane ruimte. Het is dat Sebas nog een paar reddingen in huis had, anders had er nog wel eens een flinke oor wassing kunnen komen. In het laatste kwartier richtte H65 zich toch weer wat op, waarbij Jeroen Janssen een belangrijke rol speelde. Eerst prikte hij de 4-2 binnen en vlak hierna kreeg hij een prima kans om ook de aansluitingstreffer aan te tekenen. Hij schoot onfortuinlijk op de keeper. Eigenlijk vrijwel hierna viel de beslissing aan de andere kant. Geheel vrijstaand werd er in de counter de 5-2 aangetekend. Het restant van de wedstrijd kan als niet opvallend genoteerd worden.

 

Een terechte nederlaag, Grasshoppers verdiende de drie punten. Voor H65 is er het een en ander aan werk aan de winkel. Maar we zijn ervan overtuigd dat de resultaten snel zullen komen, deze groep heeft duidelijk laten zien meer dan derde klasse waardig te zijn. Te beginnen volgende week tegen een nieuwe ploeg in deze klasse, Beemster! Tot komende zondag aan de Heemraadwitweg!

 

Grasshoppers – Hauwert’65                 5 – 2

Toeschouwers: 211

 

  1. 1-0
  2. 1-1 Aris Ruijter (Yusuf Durmaz)
  3. 2-1
  4. 3-1
  5. 4-1
  6. 4-2 Jeroen Jansen (Makram Shastawy)
  7. 5-2

 

Opstelling H65: Sebastiaan Redeker, Lex Bakker, Aris Ruijter, Roland Ruijter, Shady Shastawy, Jeroen Houtsma, Makram Shastawy ©, Sander Laan (82. Lennart Stapel), Jeroen Janssen, Niels Korrel (63. Mo Achahbar), Yusuf Durmaz