Jammerlijke lege handen

H65 heeft het helaas net niet gered om uit bij Blokkers een resultaat te halen. Vlak voor tijd waren twee ongelukkige momenten er debet aan dat de goede teamprestatie van H65 niet werd beloond met minimaal een punt. Niet een beloning voor het getoonde spel in balbezit, maar wel de prestatie in verdedigend opzicht. 76 minuten lang werd er geen kans weggegeven, maar uiteindelijk ging de thuisploeg er met 2-0 winst vandoor.

Prima rushes

Stefan van Diepen was weer terug gekeerd van een vakantie en nam vandaag plaats op de bank. Verder sloten ook Lennart Stapel en nieuweling Mo Achahbar aan. Mo maakte gelijk zijn debuut, hij viel 7 minuten voor tijd in voor Makram. Op het grote, maar sfeerloze complex werden de onderlinge verhoudingen al direct duidelijk. Blokkers al combinerend veel aan de bal, H65 dat daar een prima organisatie tegenover stelde. Onder leiding van Aris Ruijter werd er vrijwel geen kans weggegeven. H65 creëerde in de eerste helft ook de beste mogelijkheden en kansen. Na een afwachtend eerste kwartier was het Makram Shastawy die zich liet gelden. Met enkele prima rushes bracht hij onrust in de Blokkers defensie. Eenmaal kon hij van zestien meter vrij schieten, maar de bal verdween net naast. Aan de andere kant speelde nieuwkomer Lex Bakker weer een prima partij. Hij zorgde op rechts voor gevaar en was het meest dichtbij de 0-1. Vanaf 22 meter schoot hij met links op doel. De bal leek in de verre hoek te zeilen, maar belandde helaas op de dwarsligger. De ruststand werd dus met 0-0 bereikt.

Maximaal haalbare

Na rust bleef het spelbeeld hetzelfde. H65 stond als een huis en moest eigenlijk alleen een keer vrezen. Bij de tweede paal werd er terug gelegd, maar het schoot ging vervolgens voorlangs. Waar H65 in de eerste helft redelijk gevaarlijk kon worden, was dat in de tweede helft een stuk minder. Er sluimerde dan ook iets in de ploeg dat een punt het maximaal haalbare was, wat natuurlijk ook een prima resultaat is tegen een ploeg die net vanuit de tweede klasse terug is gekomen. Daar stevende het ook op af, tot de 76e minuut. Na een gelijkwaardig duw- en trekwerkduel legde de leidsman de bal zomaar op een meter of achttien van het H65-doel. De vrije trap werd vervolgens knap over het muurtje in de verre hoek gelegd. H65 werd dan ook meteen gedwongen om vooruit te denken. Vrijwel direct werd hiervan geprofiteerd door de thuisploeg. Vanuit het middenveld kon er worden opgestoomd, het matige schot werd jammerlijk van richting veranderd en Sebas stond aan de grond genageld, 2-0. Het geloof en de kracht was er vervolgens niet om dit nog om te buigen.

Na de driepunter van vorige week nu dus een domper. Maar H65 kan terug kijken op een prestatie waar we dit seizoen mee verder kunnen. Volgende week wacht een heel ander soort tegenstander. We zullen ons moeten gaan instellen en wapenen op de speelstijl van Busmaatschappij St. George. Hopelijk tot dan om 14.00 uur!

Blokkers – Hauwert’65

Toeschouwers: 44

76. 1-0

79. 2-0

Opstelling H65: Sebastiaan Redeker, Shady Shastawy, Aris Ruijter, Roland Ruijter, Shetiel Dekker, Jeroen Houtsma, Makram Shastawy (82. Mo Achahbar), Lex Bakker, Lars Bakker ©, Yusuf Durmaz (54. Stefan van Diepen), Sander Laan