Gelijkspel voelt aan als verlies

H65 heeft verzuimd om drie punten toe te voegen aan het nog prille seizoen totaal. De gasten uit Spierdijk konden met het bekende (anti) spel weer een resultaat boeken. De manier waarop maakte het voor de thuisploeg zuur en wat nog zuurder was, was de lachwekkende directe rode kaart voor Makram. Dat er uiteindelijk 1-1 op het bord prijkte was voor met name H65 een teleurstelling.

Teenlengte te kort

Het strijdplan vooraf was duidelijk. Snelle balcirculatie en veel over de flanken proberen te komen tot kansen. De eerste 25 minuten deed H65 dit zeer behoorlijk. Met name Sander Laan werd op rechts meermalen gevonden en kon via een actie tot een voorzet komen. Enkele gevaarlijke situaties kwamen hieruit voort. De twee beste kansen waren voor Makram en Yusuf. Eerst vond Makram met een goed schot de keeper op zijn weg. Iets later leek Yusuf in een scrimmage de bal binnen te werken, maar kwam net een teenlengte te kort. De bezoekers beperkte zich tot wegrammen van de bal en hopen dat deze een keer goed zou vallen voor de eenzame spits. En een keer was dit bijna nog succesvol. Een iets te korte terugspeelbal zorgde ervoor dat Sebas werd omspeeld. Te ver in de hoek gedreven werd de bal over geschoten. Verder waren er voor H65 enkele schietkansen, maar Jeroen Houtsma en ook Stefan van Diepen troffen geen doel.

Nieuw elan

In de rust werd afgesproken om op dezelfde voet door te gaan. Vroeg of laat moest de bal een keer goed vallen met zoveel druk op het Spierdijker doel. Maar vreemd genoeg kreeg St. George steeds meer vat op het spel van H65. Steeds vaker werd H65 de trechter in gezogen en als er al doelgevaar ontstond, stond de sterke goalie paraat. Na een uur werd eea omgegooid en verschenen Thomas Beerepoot en Roland Ruijter binnen de lijnen voor Yusuf Durmaz en Stefan van Diepen. Dit zorgde weer voor nieuw elan in de ploeg en er kwam weer meer doelgevaar. Maar dat de 1-0 uit een standaardsituatie kwam, was niet heel vreemd. Makram sneed vanaf links de bal hard voor de goal. Kapitein Lars Bakker hoefde de bal alleen maar licht te toucheren om de keeper dit keer kansloos te laten. Het hek is van de dam, verwacht je dan. Immers, St. George had tot dan toe aan de bal weinig laten zien. Daarom is de manier waarop de 1-1 vlak hierna viel als zeer vervelend te noemen. Een vrije trap vanaf de middenlijn werd er heel hoog ingepompt en kwam pardoes op de kruin van een speler met een rood shirt. Dat de bal in het uiterste gaatje langs Sebas ging, was heel zuur. Op dat moment waren er nog 18 minuten over om alsnog de overwinning binnen te halen. H65 ging hier dan ook weer vol voor en kreeg ook kansen. Jeroen Houtsma vond wederom de keeper op zijn pad bij een schot. Roland Ruijter was van dichtbij kansrijk, maar zag zijn schotje net in het zijnet belanden. Kort voor het einde liep Makram nog tegen een lachwekkende rode kaart aan, wat nog eens extra pijn deed. Maar ook hierna bleef H65 de ploeg die op zoek ging naar de winnende. Nog eenmaal werd H65 gevaarlijk. Sander glipte op links langs zijn tegenstander en schoot hard voor het doel. Nieuwkomer Jeroen Jansen kon hier net zijn voet niet tegenaan krijgen.

Teleurstelling en frustraties heersten er in kleedkamer 1, zeker het wegzenden van Makram erbij. Door dit resultaat blijft H65 hangen in de grote middenmoot van 3B, waar nu reeds duidelijk is dat een ieder weer aan elkaar gewaagd is. Volgende week gaan we op bezoek bij een nieuwkomer, maar zeker niet de minste. RKAV Volendam staat momenteel met twee zeges bovenaan. Het zal een heel andere wedstrijd gaan worden dan vandaag. Graag tot dan aan de Dijk.

Hauwert’65 – St. George 1 – 1

Toeschouwers: 188

68. 1-0 Lars Bakker (Makram Shastawy)

73. 1-1

Opstelling H65: Sebastiaan Redeker, Shady Shastawy, Aris Ruijter, Stefan van Diepen (63. Roland Ruijter), Shetiel Dekker, Jeroen Houtsma, Sander Laan, Makram Shastawy, Lars Bakker ©, Jeroen Jansen, Yusuf Durmaz (58. Thomas Beerepoot)