Zure gelijkmaker

Er staan voor de mannen van H65 vijf derby’s op een rij op het programma. Te beginnen kwam koploper Westfriezen op bezoek, deze ploeg kon bij gunstige uitslagen elders zichzelf tot periodekampioen kronen. Dit wilde H65 natuurlijk voorkomen en daar slaagde het ook in. Een winstpartij zat er echter niet in, want na 90 minuten stond er 1-1 op de borden.

Overhand

Er kon deze week een meevaller worden genoteerd. Bas Bennis keerde na wekenlang blessureleed terug en startte direct in de basis. Zoals we Bas kennen deed hij dit met volle overgave en speelde een sterke pot tot de 72e minuut. H65 begon sowieso sterk aan deze wedstrijd. De thuisploeg had de overhand en creëerde ook direct goede kansen. Kapitein Lars Bakker zorgde voor het meeste gevaar, hij kreeg twee goede mogelijkheden. Helaas leverde dit nog niet de voorsprong op. Want in de 11e minuut kwam die er wel. Niels Korrel was heel alert op een te korte terugspeelbal, omspeelde de keeper en schoof in het lege doel, 1-0. Op dat moment zeer terecht, H65 stopte meer energie in de wedstrijd dan WF en voetbalde ook beter op het zware veld. Echt grote kansen leverde het niet op. Een vrije trap van Makram miste net teveel kracht. Daarnaast was het waarschijnlijk ook vlaggetjesdag in Zwaag, veel aanvallen werden afgefloten vanwege buitenspel. H65 kon het zichzelf kwalijk nemen, dat er niet meer geprofiteerd kon worden van de geboden ruimte.

Tientallen keren

Na rust nam de tegenstander een verwacht risico. Een verdediger bleef in de kleedkamer en een aanvaller kwam binnen de lijnen. Voor H65 was dan het antwoord dat er vanuit een goede organisatie en dan vanuit de counter gevaarlijk worden. Helaas kwam de gelijkmaker hee snel en ook op een zure manier. Op randje zestien werd er een vrije trap gegeven voor een duel die er tientallen keren zijn in een wedstrijd. Vervolgens werd de slap ingeschoten vrije trap dusdanig van richting veranderd, dat Sebastiaan kansloos was. Op dat moment had WF dus even de overhand en ook het meeste balbezit. Maar echt gevaarlijk werd het eigenlijk nooit, alleen in de laatste minuut werd er op doel geschoten. H65 daarentegen kon de tweede helft weinig meer creëren. Het meest gevaarlijke moment ontstond ook vlak voor tijd uit een corner. Uitblinker Aris Ruijter produceerde via een halve omhaal net te weinig kracht en kon gered worden.

Voor WF geen periode, H65 behoudt zijn ongeslagen thuisstatus. Volgende week staat er een volgende derby op het programma en niet de minste: SEW uit! Voor beide ploegen zeer belangrijk in de strijd om uit de onderste regionen te komen.

Hauwert’65 – Westfriezen 1 – 1

Toeschouwers: 277

11. 1-0 Niels Korrel (rechtsback WF)

51. 1-1

Opstelling H65: Sebastiaan Redeker, Shady Shastawy, Aris Ruijter, Bas Bennis (72. Roland Ruijter), Jeroen Houtsma, Makram Shastawy, Shetiel Dekker, Sander Laan (73. Thomas Beerepoot), Lars Bakker, Niels Korrel, Jeroen Janssen