De wet van Eddie

Afgelopen zondag stonden de mannen van H65 met lege handen in Purmerend. Na 90 rommelige minuten stond er een 2-0 eindstand op het bord. H65 heeft het gehele seizoen wat last van een wet die te maken heeft met een Amerikaanse acteur. In deze wedstrijd moesten er in de eerste helft twee noodgedwongen wissels gedaan worden wegens blessures. Het weekje rust komt daarom goed uit voor de geplaagde en gehavende groep.

Schouwspel

Jeroen ‘Jopie’ Wit, Stefan van Diepen, Bas Bennis, Thomas Beerepoot, Sander Laan, Frank Sijm en Lex Bakker waren allen om verscheidene redenen niet aanwezig. In de loop van de eerste helft vielen ook Makram Shastawy en Roland Ruijter met blessures. Tot nu toe zit het de selectie van H65 nog niet echt mee. Vandaag was een nieuwkomer de tegenstander, namelijk FC Purmerend. Deze ploeg had reeds zeven punten verzameld, twee meer dan H65. In het eerste half uur gaf H65 niet helemaal thuis. Het was zeer rommelig te noemen, er kon niet heel lang balbezit gehouden worden door onnauwkeurigheid. Maar ook Purmerend kon nog niet veel uitrichten dus het schouwspel was nog niet heel hoogstaand. Toch wist P’end na 25 minuten op voorsprong te komen. Na balverlies werd er snel gecounterd en werd Sebas in de verre hoek gepasseerd. Blijkbaar was dit nodig om wakker geschud te worden, want hierna begon H65 meer uit zijn schulp te kruipen. Er werd beter gecombineerd en dit resulteerde in twee goede kansen. Eerst kwam Yusuf kansrijk in positie in de zestien, maar schoot net over. Vlak voor rust kwam Jeroen Jansen goed door en bereikte de achterlijn. Zijn scherpe voorzet kon niet worden binnen getikt en ging voorlangs.

Vernuft

Ondertussen waren Roland en Makram dus al uitgevallen, Jesse Slagter en Mo Achahbar waren hun vervangers. Vanaf de start van de tweede helft liet H65 direct zijn intenties zien. Met drie spitsen werd de aanval gezocht en de thuisploeg kwam ook onder druk te staan. Met name Mo liet zich gelden met enkele goede acties aan de linkerkant. Helaas was de bezetting voor de goal en de voortgang niet optimaal. Na een minuut of twintig in de tweede helft twee gevaarlijke momenten uit de counter. Purmerend raakte eerst nog de lat, maar vlak hierna was het wel raak. Van dichtbij werd er binnen getikt. Net in een fase dat H65 wat druk ontwikkelde kwam dus deze verdubbeling van de score. H65 probeerde in het restant van alles. Onder aanvoering van Aris Ruijter werd er naarstig op jacht gegaan naar de aansluitingstreffer. Maar het uiteindelijke vernuft en overtuiging ontbrak om het de thuisploeg nog lastig te maken.

H65 heeft nu twee weken de tijd om de koppen weer bij elkaar te steken. Dan komt er een koploper op bezoek, namelijk Westfriezen. Tot het einde van het jaar worden er sowieso veel derby’s afgewerkt tegen achtereenvolgens Westfriezen, SEW, KGB, Spirit en VVW. Een mooie serie om mooie resultaten neer te zetten!!!

FC Purmerend – Hauwert’65 2 – 0