Wanted: result

De spelers van H65 waren na afloop van de derby tegen KGB behoorlijk gefrustreerd na de 1-3 nederlaag. Dit werd ingegeven vanwege het feit dat H65 een aardige wedstrijd speelde, maar zichzelf niet met een resultaat kon belonen. Tot de winterstop zijn er nog twee wedstrijden, dus 6 punten te halen. Het vizier moet en zal daarop gericht worden!

Voortvarende start

Door de weersomstandigheden van de afgelopen week was het veld zeer zwaar. Dat geldt natuurlijk voor beiden ploegen. De belangen waren ook aanwezig. Zowel H65 (13e) als KGB (10e) kunnen de punten goed gebruiken. H65 begon deze wedstrijd voortvarend. Vrij snel in de wedstrijd snelde Jeroen Janssen na een slippertje in de KGB-defensie op de goal af. Hij schoot voorlangs. De intenties van KGB waren duidelijk. Terugzakken op eigen helft en loeren op dat kansje. In de 25e minuut gebeurde dit dan ook. In een scherpe counter kon alleen voor Sebastiaan worden ingeschoten, 0-1. Dit maakte de opdracht voor H65 er niet eenvoudiger op. Maar de ploeg wilde van geen wijken weten. Sterker nog, de druk op het KGB-doel werd steeds groter. Een aantal schietmogelijkheden troffen geen doel. Een ook over de zijkanten werden enkele prima aanvallen opgezet. Helaas eenmaal bij het doel was de eindpass of de bezetting net niet goed voor de goal. Jeroen Janssen en Niels Korrel waren het meest dichtbij. Jeroen tikte een afgeslagen schot bij de tweede paal net voorlangs en Niels Korrel kon zijn prima actie net niet met een doeltreffend schot afronden.

Verantwoordelijkheid

In de tweede helft ging H65 door waar het in de eerste mee was geëindigd. Onder leiding van sterkhouders Jeroen Houtsma en Lars Bakker werd gepassioneerd op jacht gegaan naar de gelijkmaker. Na een klein uur leek die te komen. Lars stuurde Jeroen de zestien in. Waar iedereen een schot verwachte plaatste hij hem bij de tweede paal. Van de kans die Jack hier niet verzilverde zal hij ’s nog wel wakker van zijn geworden. In de opvolgende aanval was het weer Jeroen die gevaarlijk was en nu onreglementair werd gestopt. Kapitein Lars Bakker pakte zijn verantwoordelijkheid en schoot de pingel binnen, 1-1. H65 rook bloed en had op dat moment de beste papieren. Het is zuur en jammer dat het door een onfortuinlijke situatie totaal weer omkeerde. Na een rommelige fase kreeg Roland de bal zeer ongelukkig op zijn hand in de zestien en ook nu wees de man-in-het-geel naar de stip. Sebas zat er kort bij maar kon net zijn hand er niet achter krijgen. Weer moest H65 in de achtervolging en ging hier in de laatste twintig minuten ook vol voor. H65 deed weer met heel wat passie, maar echt gevaarlijk werd het niet meer. Alleen een vrije trap van Makram Shastawy kon wat gevaar stichten. En een goede actie van Aris Ruijter van de zijkant kon niet worden benut. Uit een van de weinige tegenaanvallen was het aan de andere kant wel raak. Een voorzet kwam in een woud van H65-spelers toch op het hoofd van een KGB-aanvaller, 1-3.

Zware teleurstelling over het resultaat, maar ook heerste er een gevoel dat er een goede wedstrijd gespeeld was. We zullen de rug recht moeten houden en vol overgave op naar de volgende partij, uit bij grote buurman Spirit! Dat kwartje zal ongetwijfeld een keer naar Hauwert gaan vallen…..!!

Hauwert’65 – KGB 1 – 3

Toeschouwers: 187

25. 0-1

61. 1-1 Lars Bakker (pingel)

66. 1-2

77. 1-3

Opstelling H65: Sebastiaan Redeker, Shady Shastawy, Aris Ruijter, Shetiel Dekker, Jeroen Houtsma, Makram Shastawy, Roland Ruijter, Sander Laan, Lars Bakker ©, Niels Korrel (63. Thomas Beerepoot), Jeroen Janssen (63. Yusuf Durmaz)