Kernwoorden in voetbal

H65 heeft zichzelf een slechte dienst bewezen door zich te laten aftroeven door een veel strijdbaarder St. George. In een wedstrijd waarin de belangen voor beiden ploegen groot waren, kon H65 het goede spel tegen Volendam niet door trekken. Behalve strijd waren twee kernwoorden in het voetbal beslissend vandaag: omschakeling en veldbezetting. Dit was bij de gasten beter en bleek met name in de eerste 20 minuten beslissend.

Op de hoogte van het belang

Vooraf moesten Lex Bakker en Roland Ruijter afhaken met een blessure, maar verder was de ploeg compleet. St George is een tegenstander die H65 de laatste jaren vaker is tegen gekomen. We weten de goede en sterke punten van deze ploeg. Vooraf is daar over gesproken, maar toch werd een van de sterke punten niet goed onderkend. Op het gebied van strijd en scherpte liet de thuisploeg meer blijken op de hoogte te zijn van het belang. Dit resulteerde in de 11e minuut ook in de 1-0. Vanuit een corner van H65 (!) lag de bal binnen 5 seconden in het net van H65. Deze achterstand zou moeten klinken als een wekker, maar negen minuten later was het toch alweer 2-0. Er kon vrij worden geschoten vanaf 16 meter, Jasper kon de bal niet goed genoeg verwerken. Het was ook weer tekenend dat een speler van St George eerder reageerde dan een verdediger van H65. Nu zat H65 natuurlijk in een benarde situatie. In de rest van de eerste helft had H65 wel het veldoverwicht en kreeg ook wat mogelijkheden. Een schot van Makram kon net door de keeper worden verwerkt. Daarnaast kwam H65 een aantal keren gevaarlijk door via de zijkanten, maar was de bezetting voor de goal niet optimaal of er zat net weer een Spierdijker been tussen. Het beeld bleef de rest van de eerste helft hetzelfde. Een achterover leunend St George en een aandringend H65.

Andere boeg

In de tweede helft werd met het inbrengen van Yusuf Durmaz en later ook Stefan van Diepen geprobeerd om het over een andere boeg te gooien. Meer mensen aan het front om zodoende meer druk proberen te ontwikkelen. St George bleef natuurlijk in hetzelfde spelletje te volharden. In het verloop van de partij probeerde H65 van alles, maar echt gevaarlijk werd het nooit. dat had natuurlijk en met de tegenstander, maar ook met de onmacht van H65 vandaag te maken. In het laatste kwartier werd de thuisploeg weer gevaarlijker middels enkele counters. Vlak voor tijd resulteerde dit nog in een beetje extra zout in de Hauwerter wond, 3-0.

Uiteindelijk was te concluderen dat er vandaag niets op af te dingen was. We zullen ons goed moeten beraden hoe dit heeft kunnen gebeuren. Wederom wees niets erop afgaande op de trainingen en voorbereidingen vooraf dat dit zou gebeuren. Volgende week wacht er een inhaalwedstrijd tegen Spirit in Hoogkarspel. We zullen dit snel achter ons moeten laten en zorgen dat we er klaar voor zijn.

St George – Hauwert’65 3 – 0

Toeschouwers: 64

11. 1-0

21. 2-0

88. 3-0

Opstelling H65: Jasper Boon, Bas Bennis, Aris Ruijter, Shady Shastawy, Jeroen Houtsma, Shetiel Dekker, Makram Shastawy, Sander Laan (45. Yusuf Durmaz), Lars Bakker ©, Jeroen Janssen (63. Stefan van Diepen), Niels Korrel