Ba(a)s B: van schlemiel tot Giovanni

Na een lange competitieloze periode rolde de bal weer voor H65 in 3B. En direct was daar een zeer belangrijke pot, namelijk tegen de gedoodverfde degradatiekandidaat Dynamo uit Ursem. Voor deze ploeg een van de laatste kansen om aan te pikken, voor H65 was ook een goed resultaat heilig. Na een wedstrijd met een mooi en apart verhaal stapte de matadoren uit Hauwert met een 3-5 overwinning van het kunstgrasveld. Met Bas Bennis in een absolute hoofdrol en Shetiel Dekker aka ‘Shedemus’ als absolute aanjager!

Poppetjes op de juiste plek
Er wordt weleens gezegd dat een team de maximale voorwaarden moet creëren om de grootste kans op een resultaat te hebben. Daaraan voldeed H65: in de afgelopen week werd er zeer goed getraind, leek de mindset op zondag zoals die hoort te zijn en tijdens de warming up spatten de vonken en gretigheid er vanaf. Daarom is het tegelijkertijd weer onverklaarbaar dat er na 77 seconden in de wedstrijd een 2-0 stand op het bord stond. H65 had daarna ook nog een minuut of tien nodig om de poppetjes op de juiste plek te zetten. Vanaf het moment dat dit het geval was, was ook vrij snel duidelijk dat H65 over een veel betere ploeg beschikt dan de thuisploeg. Langzamerhand werd er een overwicht gecreëerd en begonnen de mogelijkheden en kansen te komen. Als eerste was Niels Korrel dichtbij de anschlusstreffer, maar zijn spectaculaire kopbal ging net voorlangs. In de 26e minuut was het wel raak. De gebroeders Shastawy zette vanaf links een aanval op en Makram bereikte middels een goede pass Lars Bakker in de ruimte. De aanvoerder behield het overzicht en bediende Jeroen Janssen. Vanaf randje zestien produceerde hij een overtuigende schuiver met zijn linker, die het leer in de verre hoek deed belanden, 2-1. Onder aanvoering van Shetiel Dekker, hij jaagde de hele ploeg fantastisch aan, werd er jacht gemaakt op de terechte gelijkmaker. Die kwam er voor rust niet, temeer omdat een fantastische aanval via Jeroen Houtsma werd afgevlagd voor vermeend offside. Ook werd een goede poging van Lars gekeerd door de keeper.

Uit de Blokkerse hoed van Ba(a)s B.
Daar waar het begin van de eerste helft bedroevend was, zo furieus was de start van de tweede. In de 47e minuut was het wederom Jeroen Janssen, die vanaf een identieke positie als de eerste raak schoot. Nu was zijn volley sober met rechts in de linkerhoek, 2-2. De assist komt op naam van Shady, die de bal in bracht. H65 ging vol overtuiging op zoek naar meer, want de tegenstander wist zich geen raad met het op dat moment overtuigende spel van H65. De beloning kwam vrij snel. Jeroen Houtsma benutte zijn routine en ervaring door op een kansrijke positie een vrije trap te versieren. Kapitein Lars Bakker pakte zijn verantwoordelijkheid en kegelde vanaf 19 meter kiezelhard recht door het midden de 2-3 binnen zoals een ex-speler van H65 de afgelopen jaren veelvuldig gedaan heeft. Geen vuiltje aan de lucht zou je zeggen, immers de thuisploeg kwam nauwelijks nog in de buurt van goalie Sebastiaan Redeker. Tot de 60e minuut. In een kort tijdbestek zou Bas Bennis zich ontpoppen tot het gesprek van de dag. Dynamo slingerde op goed geluk een bal in de zestien. Bas en zijn tegenstander kwamen ongelukkig in botsing en de leidsman wees naar de stip. Uit het niets was het weer gelijk, 3-3. Maar vlak hierna haalde Bas zijn gram op een weergaloze manier. Wie herinnert zich de goal van Giovanni van Bronkhorst tijdens de halve WK-finale tegen Uruguay? Bas toverde een identieke goal uit zijn Blokkerse hoed, het enige verschil was dat deze vanaf rechts met rechts was. Een geweldige uithaal vanaf een meter of 27 vol in de verre winkelhaak!! Fantastisch!! De maandagochtend ploeg van Dynamo heeft naar verluid groot materiaal nodig gehad om de bal uit deze winkelhaak te halen. Tegelijkertijd haalde deze mokerslag ook het laatste restje hoop weg bij Dynamo, zeker toen vlak hierna ook de 3-5 viel. De vrije trap werd ingebracht door Jeroen en door gekopt door Lars. Niels Korrel haalde vervolgens de trekker gedecideerd over door met links diagonaal binnen te schieten. In de laatste tien minuten liet H65 het na om van de geboden ruimte te profiteren om verder uit te lopen. De thuisploeg was ondertussen verzand in frustratie, wat nog enkele gele kaarten opleverde.

Zoals gezegd was het resultaat vandaag heilig en ook de overige uitslagen waren gunstig te noemen. Waar voor de winterstop het spel al verbeterde, geeft dit goede resultaat vertrouwen aan deze groep. Neemt niet weg dat we onze ogen niet moeten sluiten voor met name de zwakke beginfase. Vanaf volgende week sluiten Lex Bakker en Stefan van Diepen ook weer aan en begint de groep op volle oorlogssterkte te komen. Dat zal nodig zijn, volgende week komt immers topploeg RKAV Volendam op bezoek in Hauwert. H65 zal echter gebrand zijn om deze lijn door te trekken, hopelijk met wederom de steun van het trouwe H65-publiek.

Dynamo – Hauwert’65 ​3 – 5
Toeschouwers: 89

1e 1-0
1e 2-0
26e 2-1​Jeroen Janssen (Lars Bakker)
47e 2-2​Jeroen Janssen (Shady Shastawy)
57e 2-3​Lars Bakker (free kick)
61e 3-3
64e 3-4​Bas Bennis (Makram Shastawy)
71e 3-5​Niels Korrel (Lars Bakker)

Opstelling H65: Sebastiaan Redeker, Bas Bennis, Aris Ruijter, Jeroen Houtsma, Shady Shastawy, Roland Ruijter, Makram Shastawy, Shetiel Dekker (62. Sander Laan), Lars Bakker ©, Jeroen Janssen, Niels Korrel