Beemster effectiviteit

H65 stapte afgelopen zondag met gemengde gevoelens van het veld na de confrontatie met hoogvlieger sv Beemster. H65 speelde namelijk een zeer behoorlijke pot voetbal, maar na 90 minuten stonden wel de cijfers 4-2 in het voordeel van de thuisploeg. Alom lof voor het vertoonde spel, maar teleurstelling dat er geen punt (en) aan over gehouden werd. Sv Beemster was dodelijk effectief door uit 5 kansen 4 doelpunten te maken. Andere kant van de gemengde gevoelens is dat het vertrouwen met de week groeit bij H65 en het een kwestie van tijd is dat de resultaten gaan komen.

Gelijk opgaand duel

Met alleen Roland Ruijter nog op het blessurelijstje begint H65 weer aardig compleet te raken. Dit biedt natuurlijk mogelijkheden en zijn er meerdere speelstijlen mogelijk. Vandaag ook good old Arjan Heerland op de kooi. Deze oud-futsal-international en tegenwoordig succesvol keepersschool houder stond tussen de palen omdat Sebastiaan Redeker, Jasper Boon en Maurice Blokdijk om verschillende redenen niet aanwezig waren. Arjan stond weer tussen de palen alsof ie nooit gestopt is. Vanaf het begin ontspon zich een redelijk gelijk opgaand duel tussen de kampioenskandidaat en H65. Waarbij H65 meer balbezit had, maar sv Beemster bij elke aanval dreigender was. Toch moest er een standaardsituatie aan te pas komen om het eerste doelpunt op het bord te brengen. Vanuit een corner werd er hard in de verre hoek binnen gekopt. H65 ging gestaag door met het zoeken naar kansen en doelpunten. Twee keer was het dichtbij en twee keer was het van afstand. Eerst was het Lex Bakker die van afstand met links goed uithaalde, maar werd net gered door de keeper. Vlak hierna scheerde een vlammend schot van Stefan van Diepen rakelings langs de paal. Waar H65 veel op de helft van Beemster speelde, daar was de thuisploeg daar niet al te vaak. Maar als het daar was, was het zeer gevaarlijk. Het werd dan ook na 25 minuten zomaar 2-0. Een lob van zo’n twintig meter was Arjan net te machtig. Vlak na deze verdubbeling werd het Beemster aantal tot 10 gereduceerd. Een harde charge op Lex werd bestraft met direct rood. Tot de rust kon H65 nog niet profiteren van deze numerieke meerderheid.

Penalty moment

Na de rust was het wel snel raak voor H65. Bij een snelle omschakeling werd Sander Laan de diepte in gestuurd op links. Zijn scherpe voorzet werd bij de tweede paal knap binnen geschoten door Lex, 2-1. H65 voerde de druk nog verder op en Beemster moest steeds verder achteruit. Het kwam er nog maar sporadisch uit, maar na ruim een uur werd het verschil toch weer 2. De bal werd achterin niet goed weg gewerkt en de twee Beemster voorwaartsen speelde het goed uit, 3-1. Het geloof bleef bestaan bij H65, simpelweg omdat het gewoon goed speelde en ook dreigend was. En de aansluitingstreffer kwam ook weer snel. Lars Bakker stuurde Makram Shastawy op rechts weg. Makram ging op avontuur, speelde zijn man uit en alleen voor de keeper schoof hij de bal in het zijnet, 3-2. Er waren op dat moment nog ruim 20 minuten om de gelijkmaker aan te tekenen. H65 drong ook aan met in de laatste tien minuten ook nog Jeroen Jansen en Yusuf Durmaz aan het front. Er waren meerdere mogelijkheden op de gelijkmaker, waarbij twee momenten opvielen. De eerste kwam op naam van een sterk spelende Niels Korrel. Met een prachtige actie zette hij zijn tegenstander in zijn onderbroek en haalde goed uit met links. De keeper had helaas voor hem een katachtige reflex in huis en kon net over tikken. Het tweede was een penalty moment. De Beemster verdediger leek toch wel verdacht veel de bal met zijn arm te controleren binnen de beruchte lijnen, maar de goed leidende scheidsrechter zag er geen strafschop in. daar waar een ieder langs de lijn een sterk spelend H65 een punt gunde, was het toch weer in de counter Beemster dat wel scoorde. Wederom een lob was hier de manier om te scoren, 4-2. Dit gebeurde in blessuretijd en was dus ook de genadeklap.

Trouwe aanhang: complimenten!!

Complimenten na deze 90 minuten waren er dus voor H65, maar daar koop je weinig voor als je de punten hard nodig hebt. Maar zoals gezegd wekt dit vertrouwen op en moeten ook op deze manier doorgaan. Rest ons nog om de terechte complimenten te geven aan de trouwe aanhang van H65. In grote getalen waren zijn ondanks de snijdende kou aanwezig in Middenbeemster om de selectie te steunen. CHAPEAU!!!!! Komende donderdag een inhaalwedstrijd voor H65, om 20.00 uur wordt er afgetrapt in Hoogkarspel tegen SC Spirit. Tot dan!

Beemster – Hauwert’65 4 – 2

Toeschouwers: 87, waarvan 53 uit Hauwert