De hoed van the Demus

H65 heeft zich na de blamage in Spierdijk ijzersterk opgericht. FC Purmerend was het slachtoffer van de dadendrang van de Hauwerter Trots en ging er met een nog milde 2-1 vanaf. Terecht bleven de punten binnenshuis op basis van spelintentie, onverzettelijkheid, duelkracht en de echte wil om te willen winnen. Al snel werd er na de wedstrijd ook gerealiseerd dat deze punten goed zijn voor de moraal, maar dat deze lijn ook door getrokken moet worden.

Oscar Moensiaans

In deze belangrijke fase van het seizoen heeft de technische staf de beschikking over een bijna geheel fitte selectie. Alleen Roland Ruijter kampt nog met een spierblessure. Daartegenover stond de terugkeer van zowel Stefan van Diepen als Lex Bakker. Beiden speelden een dijk van een wedstrijd, waar je alleen maar je hoed voor kon afnemen. Vanaf het eerste fluitsignaal liet de thuisploeg duidelijk zien waarvoor het vandaag wilde spelen, namelijk de overwinning. Elk duel werd vol overtuiging aangegaan met de intentie om elk duel te winnen. Onder leiding van ‘patron’ Aris Ruijter werd de boel aangejaagd. De bezoekers uit Purmerend konden hier maar lastig onderuit voetballen, zodat H65 de overhand had. Dit leidde na een kwartier tot de beste kans. Over links kwam de sterk spelende Makram Shastawy goed door en zijn frommel voorzet kwam voor de voeten van Shetiel Dekker. Hij was op zijn hoede om af te drukken, maar de uiteindelijk slappe inzet was een prooi voor de keepert. Vlak hierna een zeer spectaculair moment, wat te danken was aan Sebastiaan Redeker. Purmerend mocht voor een vrije trap van zo’n 25 meter aanleggen en de bal leek prachtig in de kruising te verdwijnen. Sebastiaan was echter ook op zijn hoede en ranselde de bal op ‘Oscar Moensiaanse’ wijze uit de kruising en kreeg hier terecht de handen het 122-koppige publiek op elkaar. Hierna pakte H65 het weer goed op en drong steeds meer aan. Een schot van ver van Stefan van Diepen ging gedragen door de wind nog net over en ook Jeroen Houtsma kon vanaf een meter of 18 aanleggen. Zijn gekrulde schot ging net naast. Vlak voor rust toch de beloning en het was Shetiel die weer op zijn hoede was bij een voorzet van Makram. Nu ging zijn schot binnenkant paal tegen de touwen. Eerst goal van het seizoen voor “de hoed van the Demus”!!

Gouden wissel

Het was ook direct de laatste actie van Shetiel vanwege knieklachten en Lars Bakker was zijn vervanger. Dit bleek na rust ook direct een gouden wissel. Sander Laan toverde een prachtige crosspass tevoorschijn. Lars twijfelde niet en haalde de trekker overtuigend over door de bal in de verre hoek te plaatsen. Een ideaal moment natuurlijk om de score te verdubbelen zo valk na de thee. Temeer ook omdat Purmerend totaal niet gevaarlijk kon worden, stevende H65 op een overwinning af die over de streep gehaald moest kunnen worden. Echter een korte penibele fase zorgde toch weer voor ‘billenknijpmomenten’. Eerst kon Bas Bennis samen met Aris en Sebastiaan ternauwernood de 2-1 voorkomen, maar uit de corner die daarop volgde kon er toch worden binnen geschoten, 2-1. De laatste 25 minuten was H65 zich er echter terdege van bewust dat deze partij niet meer weg gegeven mocht worden. En dat deed de ploeg met verve. Elke speler werkte zich een slag in de rondte en vooral de onverzettelijkheid die Bas toonde zorgde voor een extra boost. De ‘over-mijn-lijk’ mentaliteit was er duidelijk. Purmerend kon dan ook geen moment gevaarlijk meer worden en het was alleen op te merken dat H65 de wedstrijd niet definitief besliste. Drie keer kon er vrij worden aangelegd alleen voor de keeper, maar het net zou niet meer gaan trillen. Na het laatste fluitsignaal van een goed leidende scheidsrechter was de opluchting er toch wel dat de winst binnen was.

Dat de winst zeer belangrijk bleek ook na de wedstrijd. Alle ploegen onderin haalde een resultaat en dus blijven de onderlinge verschillen hetzelfde. Volgende week wordt er een start gemaakt aan de derde periode. Voor H65 volgende week een tegenstander van een andere orde, de uitbeurt naar topploeg sv Beemster staat op het programma. Maar dat H65 ook dit soort ploegen ook goed kan bestrijden, toonde de thuiswedstrijd al aan. Toen eindigde het duel in een spectaculaire 4-4. De boost van vandaag zal er zeker voor zorgen dat H65 met vertrouwen afreist naar de nummer 2.

Hauwert’65 – FC Purmerend 2 – 1

Toeschouwers: 122

43. 1-0 Shetiel Dekker (Makram Shastawy)

29. 2-0 Lars Bakker (Sander Laan)

62. 2-1

Opstelling H65: Sebastiaan Redeker, Bas Bennis, Aris Ruijter, Shady Shastawy, Lex Bakker, Stefan van Diepen,Makram Shastawy ©, Jeroen Houtsma (64. Yusuf Durmaz), Shetiel Dekker (45. Lars Bakker ©), Niels Korrel (74. Jeroen Janssen), Sander Laan