Zoektocht naar goals

H65 is in zwaar weer gekomen na een geflatteerde 3-0 nederlaag tegen streekgenoot Westfriezen. De ploegen waren voetballend minimaal gelijkwaardig en had H65 merendeels de overhand. Maar het verschil wordt gemaakt door doelpunten maken en ook voorkomen. Beiden waren duidelijk beter bij de tegenstander, waardoor H65 weer met lege handen stond.

Strafschop onthouden

Die conclusie is een harde, zeker ook gezien de huidige ontwikkeling in het spel van H65. Daar waar het spel afgelopen weken redelijk is, wil het maar niet lukken om dit in doelpunten uit te drukken. Ook in deze wedstrijd waren die mogelijkheden er zeker. Met een sterk middenveld, gedegen achterhoede en bedrijvige spitsen was het spel tot de zestien prima. En daarbij is natuurlijk ook altijd een beetje geluk nodig. Na een kwartier een moment dat niet in het voordeel van H65 uitviel. Niels Korrel haalde de achterlijn en trok over de grond voor. De bal werd in een sliding met de arm beroerd door een WF-verdediger. Het ontging de leidsman en zo werd H65 een strafschop onthouden. In het vervolg van de eerste helft een gelijkopgaande met voor beiden ploegen enkele mogelijkheden. Overwegend kwamen deze voort uit standaardsituaties. Vlak voor rust viel een van die situaties zomaar binnen. Voor H65 aan de verkeerde kant, een vrije trap werd met het hoofd verlengd en viel in de verre hoek, 1-0.

Constante dreiging

Natuurlijk was dit een mentale dreun voor de geplaagde ploeg. Maar een ding kan niet verweten worden, H65 ging de tweede helft vol voor de gelijkmaker en creëerde ook een behoorlijk overwicht. WF kwam niet meer aan voetballen toe en werd terug gedrongen. Echt grote kansen leverde het niet op, er was meer constante dreiging. Lex Bakker glipte tussen verdedigers door, maar kwam net tekort om binnen te schieten. Verder enkele corners en vrije trappen zorgden voor gevaar, maar niet doeltreffend. Ook vanaf de zijkanten kwam H65 geregeld door, maar was de voorzet niet goed. Aan de andere kant had Sebastiaan Redeker een rustige middag. Toch viel uit het niets zomaar de 2-0. Niet adequaat ingrijpen zorgde ervoor dat er vanaf 18 meter vrij kon worden geschoten. De bal plofte laag in de verre hoek, 2-0. Niet zozeer deze goal, maar een moment later zorgde voor de genadeklap. Een voorzet werd door Aris Ruijter bij de tweede paal terug gekopt en Niels Korrel kopte binnen. Om onverklaarbare reden werd deze goal afgekeurd wegens buitenspel…….met nog ruim een kwartier op de klok had dit tot een waar slotoffensief kunnen leiden, maar nu was hiervan geen sprake. Drie minuten voor tijd nog extra zout in de wonden. Alleen voor Sebastiaan werd de 3-0 gemaakt.

Een behoorlijke teleurstelling, de ploeg was gebrand op een goed resultaat. Met nog 8 wedstrijden te gaan, zullen we onverstoord moeten doorgaan. Volgende week komt Blokkers op bezoek in Hauwert…..

Westfriezen – Hauwert’65 3 – 0