Opsteker gevraagd

Hauwert’65 is tegen een behoorlijke oorwassing (7-2) aangelopen in Zaandam. Op het prachtige complex van Hercules Zaandam was het de kampioenskandidaat die daar verantwoordelijk voor was. De thuisploeg had een goede dag en H65 een mindere dag. Die combinatie kan dan tot zo’n uitslag leiden. Dit moeten we snel achter ons laten en focussen op de zes wedstrijden die nog gaan komen.

Twee belangrijke momenten

Zonder Aris Ruijter en Shetiel Dekker (beiden te geblesseerd) startte H65 een wat gewijzigde opstelling. Het was ook de eerste keer dat deze ploegen elkaar ontmoetten deze voetbaljaargang door afgelastingen. Al snel was al duidelijk waarom Hercules een gooi doet naar de titel. Vaardige spelers lieten de bal snel van voet tot voet gaan. H65 ging de eerste 20 minuten hier nog gelijkwaardig mee op. Twee belangrijke momenten kort achter elkaar zorgden echter voor een dusdanige dreun, waar de ploeg niet meer overheen kwam. Eerst was er een penalty moment, een Hercules-verdediger beroerde de bal wat ongelukkig met zijn hand. De ene geeft de hem wel, de andere geeft hem niet. Helaas voor H65 kwam deze leidsman uit de laatste categorie. Vrij snel hierna zorgde een ferme kopbal voor de 1-0. Dat was klap 1. In de 20e minuut een goede mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen. Jeroen Houtsma en Yusuf Durmaz verschaften zichzelf doorgang en Yusuf kon vrij voor de keeper uithalen, deze redde echter fortuinlijk. Ook weer vrij snel hierna lag de bal alweer aan de andere kant in het mandje, 2-0. In de resterende 25 minuten in de eerste helft profiteerde Hercules volledig van de ruimte die H65 liet. Met een 4-0 ruststand tot gevolg.

Blijven zoeken

De tweede helft bleef H65 strijden om de score een draaglijker aanblik te geven. Beiden ploegen bleven het proberen om voetballend tot kansen te komen. Hercules was de eerste die het net weer vond, maar H65 liet zich ook steeds meer zien voor het doel. Shady Shastawy, mee opgekomen, tikte de 5-1 binnen op aangeven van kapitein Lars Bakker. H65 bleef zoeken naar meer kansen en doelpunten. Die kwamen er ook, maar ook Hercules kon naar hartenlust blijven aanvallen. Toch konden beiden ploegen nog maar een keer het net vinden. Voor H65 was Lars Bakker wederom de aangever, de ingevallen Jeroen Janssen tikte alleen voor de keeper binnen. Goed voor het moraal om twee keer te scoren, maar het leed was natuurlijk allang geschied.

Komende week een zeer belangrijk treffen voor H65. Het gaat op bezoek in Bovenkarspel en de alarmfase is ondertussen in gegaan. Niets minder dan winst is nodig om weer aan te haken naar de veilige plekken.

Hercules Zaandam – Hauwert’65 7 – 2