Rug recht!

H65 ziet het uur ‘U’ steeds meer naderen, zeker nu deze zondag ook een uurtje korter was dan normaal. Hoogvlieger Grasshoppers uit Hoogwoud kwam op bezoek. H65 speelde qua organisatie een prima partij, maar twee standaardsituaties werd de geplaagde ploeg uiteindelijk fataal. Een 1-2 uitslag was uiteindelijk de nederlaag, waar een punt zeker tot de mogelijkheden behoorde. Maar H65 zit het dit seizoen niet geheel, maar blijft de rug recht houden en vertrouwen houden dat de benodigde resultaten gaan komen.

Meer compleet

H65 moest vandaag Roland Ruijter (nog blessure) en Stefan van Diepen missen. In de eerste partij tegen Grasshoppers werd er nog ruim verloren (5-2), maar in tegenstelling tot toen, was de ploeg nu meer compleet. En vanaf het begin beet de thuisploeg zich ook vast in de wedstrijd. Het strijdplan was duidelijk en werd het eerste bedrijf met verve uitgevoerd. Grasshoppers had wel meer de bal, maar doordat H65 de organisatie prima had staan werd het nooit echt gevaarlijk. Goalie Sebastiaan Redeker moest alleen optreden bij terugspeelballen. Tot even ruim een half uur, de bezoekers kregen een vrije trap aan de zijlijn. De bal werd voor geslingerd en kon in een mêlee van spelers worden binnen gekopt, 0-1. H65 was ondertussen ook twee keer gevaarlijk geweest. Eerst was het spits Jeroen Janssen die vrij kon schieten, maar naast schoot. Even later een combinatie tussen Jeroen Houtsma en Lars Bakker, die door laatstgenoemde net niet goed genoeg geraakt kon worden om af te drukken. Toch gingen beide ploegen met een gelijke stand aan de thee. Makram Shastawy leverde maar weer eens een assist af via een corner, Niels Korrel was bij de tweede paal trefzeker, 1-1.

Goede en gedegen organisatie

In de rust werd eensgezind afgesproken om op de organisatie te blijven hameren. Kansen krijg je altijd, tegen elke tegenstander. En de tweede helft liep ook precies zoals H65 wilde. Grasshoppers dat meer de bal had, maar een goed en gedegen organisatie, waardoor H65 niet echt in de problemen kwam. Tot de 68e minuut, toen bij een dieptebal een speler van Grasshoppers in een duel naar het gras ging. De leidsman was onverbiddelijk en gaf een penalty. Sebastiaan kon deze niet stoppen en de het scorebord moest 1-2 aangeven. Het plan moest dus worden omgezet. Inmiddels waren Sander Laan en Yusuf Durmaz binnen de lijnen gekomen. Sander was direct degene die de grootse kans op de gelijkmaker kreeg. Shady Shastawy zette goed door en bood Sander een open schietkans van 14 meter. Helaas stuitte de bal net op en verdween zijn inzet over het doel. In de laatste 10 minuten deed H65 er alles aan om er nog een punt uit te slepen. Alleen Niels Korrel kwam nog dichtbij, toen hij weer uit een corner net over kopte.

Was een punt verdiend geweest? Ja, zeker op basis van de getoonde inzet en organisatie heeft H65 een prima partij gespeeld. Vandaag waren twee standaardsituaties uiteindelijk fataal. Maar het valt deze selectie te prijzen dat men de rug recht houdt en volgende week weer op zoek gaat naar het beste medicijn: een overwinning! Dat moet dan komende zondag 1 april gebeuren op sportpark ’t Krijt, als we aantreden tegen Westfriezen.

Hauwert’65 – Grasshoppers 1 – 2

Toeschouwers: 145

31. 0-1

45. 1-1 Niels Korrel (Makram Shastawy)

68. 1-2

Opstelling H65: Sebastiaan Redeker, Bas Bennis, Aris Ruijter, Shetiel Dekker, Lex Bakker, Makram Shastawy, Lars Bakker ©, Jeroen Houtsma (70. Sander Laan), Jeroen Jansen (70. Yusuf Durmaz), Niels Korrel