KGB verslagen in eigen huis: 2-3

H65 heeft zich met volle overgave naar een overwinning gevoetbald. In Bovenkarspel werd Kolpings Glorie Blijft verslagen met 2-3. Een niet meer dan terechte overwining. Behoudens de eerste tien minuten had H65 constant de overhand. Drie punten die zeer welkom zijn in de strijd naar de veilige plekken. Deze overwinning geeft dan ook een enorme boost.

Gewenste effect
Op Roland Ruijter na is de ploeg ook weer redelijk compleet, echter zijn er hier en daar wel wat pijntjes. Echter in deze fase en de positie waar we in zitten, zijn we bereid om risico’s te nemen. En dat betaalde zich vandaag uit. Aris Ruijter en Bas Bennis waren beiden serieuze twijfelgevallen, maar speelden beiden een dijk van een wedstrijd. In de eerste tien minuten zag het er overigens nog niet heel goed uit. KGB trok fel van leer en was in de beginfase duidelijk de baas. Een levensgrote kans die door KGB werd gemist, leverde het gewenste effect op bij Hauwert. vanuit de rebound werd de bal vanuit vrije positie naast geschoten. Vanaf dat moment nam H65 de touwtjes steeds steviger in handen. In eerste instantie nog wat speldenprikjes, maar in de 26e minuut was het raak. Lex Bakker kwam sterk door op rechts. Zijn harde lage voorzet werd bij de tweede paal door Makram Shastawy binnen gegleden. Een op dat moment meer dan terechte voorsprong. Ook na deze goal bleef H65 zoeken naar meer. Stefan van Diepen mocht vrij aanleggen, zijn schot miste net teveel kracht en richting. Verder stichtte H65 vanuit goed opgebouwde aanvallen vanaf de zijkant, maar helaas was de voorzet / eindpass niet nauwkeurig genoeg. Vlak voor rust kreeg H65 toch weer een dreun in het gezicht. Een gelukkige dieptebal zorgde voor een 1-tegen-1 situatie die werd afgerond, 1-1 rust.

73 kilogram in het schot
Daar waar een ieder zou denken dat dit een mentale klap was, die H65 zou lam leggen kwam bedrogen uit. De ploeg richtte zich na de thee op en ging vol overtuiging door. Duels werden gewonnen, de bal ging redelijk van voet naar voet en vanuit een sterk middenveld was er constant dreiging. Toch moest er een standaardsituatie aan te pas komen om weer op voorsprong te komen. Stefan van Diepen werd lelijk onderuit gehaald op randje zestien. Kapitein Lars Bakker legde al zijn 73 kilogram in het vlammend schot en het leer verdween tegen de touwen, 1-2. En niet veel later was het wederom Lars die het verschil op twee bracht. Jeroen Houtsma probeerde eerst Jeroen Janssen in stelling te brengen. Via via kwam de bal voor de schietgrage voeten van de nummer 7 en weer werd deze met overtuiging in de verre hoek geplaatst, 1-3. Hierna een fase waarbij KGB direct aanvallend ging wisselen. Maar het centrale duo achterin, Aris Ruijter en Shetiel Dekker, heersten als echte veldheren met Shady Shastawy en Bas Bennis als sterke adjudanten. Er was dan ook zeer veel ruimte in de tegenstoot, maar de warmte was blijkbaar op de accuratesse geslagen. Een minuut voor tijd werd een zeldzaam foutje direct afgestraft (2-3) en werd het toch nog weer spannend. KGB pompte alles en iedereen vooruit. Maar H65 was vastberaden en de blauwe matadoren hielden glorieus stand.

Een meer dan prima teamprestatie, die nu wel de beloning opleverde. En natuurlijk werkt dit goed voor het moraal. Volgende week moet er ingehaald worden tegen Hercules Zaandam in Hauwert. hopelijk tot dan!

KGB – Hauwert’65​2 – 3
Toeschouwers: meer uit Hauwert dan Bovenkarspel

26. 0-1​Makram Shastawy (Lex Bakker)
45. 1-1
64. 1-2​Lars Bakker (free kick)
72. 1-3 ​Lars Bakker (Jeroen Janssen)
89. 2-3