Niels Korrel laat Hauwert trillen op zijn grondvesten

H65 heeft een prestatie van een gigantisch formaat geleverd. Koploper Hercules Zaandam werd in een zinderend schouwspel met 5-4 verslagen. Twee weken geleden werd H65 nog met 7-2 weggevaagd door deze ploeg. Hoe anders was het vandaag: negen goals, vier keer op achterstand, passie en strijd, veerkracht en een ontketende Niels Korrel waren zo’n beetje de hoofdingrediënten. Door deze historische overwinning heeft H65 de laatste plaats nu definitief verlaten.

Kanonskogel zwanger van effect

Hoofdbrekens waren er wel vooraf voor de technische staf. Aris Ruijter en Makram Shastawy waren beiden niet inzetbaar. Daarnaast waren Stefan van Diepen (knie) en Bas Bennis (bijna-papa) twijfelgevallen. En op het laatste moment moest ook Yusuf Durmaz wegens ziekte afmelden. Zoals eerder gezegd ontmoetten Hercules en H65 elkaar twee weken geleden in Zaandam. Toen was H65 kansloos en kwam er met 7-2 nog genadig vanaf. Voordeel is natuurlijk wel dat H65 nu goed voorbereid was op de speelstijl van deze ploeg, die toch wordt gezien als de beste in 3B. Het strijdplan liep wel al vrij snel een behoorlijke deuk op. In de 6e minuut werd een bal bij de tweede paal over Sebastiaan heen gekopt, 0-1. Good old Jeroen Houtsma zorgde er hoogstpersoonlijk voor dat de wedstrijd in vuur en vlam gezet werd. In de 12e minuut liet hij vanaf een meter of 32 een kanonskogel los, die zwanger van effect tegen de touwen ging, 1-1. Het spel was op de wagen, Hercules begreep al dat deze partij niet zomaar binnen gevoetbald kon worden. De bezoekers namen in de 23e minuut weer de voorsprong. Een bal van de zijkant vloog gedragen door de wind in de verre bovenhoek. Wederom antwoordde H65 weer zeer snel. Een goede aanval over rechts kwam uiteindelijk bij Sander Laan terecht. Zijn harde schuiver kwam op de paal. De rebound kwam voor de voeten van een uitblinkende Lex Bakker. Zijn houdbare schot verdween door de blunderende handen van de keeper, 2-2. Tot aan de rust bleef H65 prima stand houden en had zelfs de beste mogelijkheid op een voorsprong. Lex slingerde de bal voor en Niels Korrel kon vrij inkoppen. Helaas kon hij net niet genoeg kracht en richting aan de bal geven.

Buitenkantje rechts

In de rust keken we elkaar goed aan en beseften dat we de koploper wel degelijk pijn deden en kans hadden op een resultaat. Maar in de 48e minuut kwam er weer een achterstand op de borden. Vanuit een corner werd er bij de eerste paal binnen gekopt. Het was echter een dusdanige wedstrijd geworden, dat er van alles kon gebeuren. En dat deed het de tweede helft ook. Jeroen Houtsma zette goed druk en veroverde de bal op de uitglijdende Hercules-speler. Met een prima diepte balletje zette hij Niels Korrel aan het werk. Hij passeerde in de 1-tegen-1 zijn tegenstander en schoof met links onder de keeper door. Weer gelijk, maar ook weer heel snel een tegengoal. Op randje zestien werd een overtreding begaan en de prima leidende scheidsrechter wees direct en gedecideerd naar de stip. De pingel werd onberispelijk achter de kansloze Sebastiaan geschoten. Wie dacht dat H65 verslagen was had het mis. Nog steeds vanuit een zeer goede organisatie ging men weer op jacht naar de gelijkmaker. En het wordt eentonig, maar binnen 5 minuten was het alweer gelijk. Jeroen Houtsma schoot een afgeslagen corner met een heerlijke halfvolley tegen de touwen. 4-4 na 68 minuten en een ieder op het sportcomplex wist dat er een winnaar ging komen. Het kon absoluut beiden kanten op. H65 begon toch wel op zijn laatste krachten te lopen en Hercules wilde koste wat kost de drie punten in de kampioensrace. Hercules was dan wel het meest in balbezit, H65 kreeg in de absolute slotfase de beste kansen. Eerst kon Lars Bakker van dichtbij net niet binnen koppen en even later kon Jeroen Janssen net niet binnen tikken van dichtbij. En net toen iedereen zich dan maar verzoenden met een remise, besloot Niels anders. Met een heerlijke steekpass bediende Lex hem en helemaal alleen voor de keeper bleef hij koel. Met buitenkant rechts rondde hij beheerst af. Het publiek op de banken, de net gerenoveerde tribune trilde op zijn grondvesten. Er werd nog afgetrapt, maar vrij snel floot de man-in-het-geel af.

Dit was er een, waar men heel lang over na zal praten. Ook de neutrale toeschouwer moet niet anders dan hebben genoten van dit zinderende schouwspel. H65 doet hiermee weer volledig mee voor handhaving in 3B. Na twee overwinningen op rij is H65 Dynamo weer voorbij op de ranglijst. Nog vier wedstrijden te gaan, komende week komt buurman VVW op bezoek.

Hauwert’65 – Hercules Zaandam 5 – 4