Gemengde gevoelens

H65 heeft na een enerverende pot tegen SEW de punten moeten delen. Gezien een sterkere eerste helft van de buren en een tweede helft waarin H65 iets de overhand had een terechte uitslag. Toch waren er gemengde gevoelens, want door deze uitslag en ongunstige uitslagen op andere velden, is nacompetitie nu het hoogst haalbare voor H65.

Speldenprik

Ondanks de gemengde gevoelens is H65 nog steeds aan een goede serie bezig. Uit de laatste 3 wedstrijden werden derhalve 9 punten gehaald tegen niet de minste tegenstanders. Vandaag stond er voor zowel H65 als SEW aardig wat op het spel. H65 volop in de strijd om de onderste en veilige plaatsen, SEW heeft voor de zekerheid nog wat punten nodig. Op de goede, natte grasmat begonnen de bezoekers het beste aan het spel. Toch deelde H65 als eerste een speldenprik uit. Niels Korrel, al weken in goede vorm, zag zijn schot met links gepareerd worden door de keeper. Daarna kwam het betere spel van SEW en kregen ook drie goede kansen. De eerste spatte uiteen op de paal, de overige twee werden min of meer verprutst. H65 liet zich ook nog twee keer goed gelden door toedoen van Sander Laan. Twee keer was een volley goed voor spectaculaire momenten, twee keer was de keeper op zijn post. Verder nog enkele schietpogingen en een gevaarlijke scrimmage voor de SEW-goal waren de andere wapenfeiten. SEW nam vlak voor rust alsnog een verdiende voorsprong op basis van het veldspel. Er was wel een ongelukkig moment in de H65-defensie voor nodig, de bal werd in de korte hoek binnen geschoten.

Intelligente steekpass

H65 had moeite met het dynamische middenveld van de Nibbikers, de tweede helft werd dit anders opgepakt. H65 nam ook wat meer het heft in handen en kreeg de wedstrijd enigszins onder controle. Voordat H65 gelijk kwam, had SEW nog wel enkele goede mogelijkheden gehad om de voorsprong te verdubbelen. Tot opluchting van H65 liep dit goed af. In de 64e minuut was het Niels Korrel die de gelijke stand op de borden zette. Na een intelligent steekpassje van Lars Bakker kon hij alleen op de keeper af en rondde beheerst in de korte hoek af. Dit was dan ook het sein voor de thuisploeg om door te drukken, maar moest ook op zijn hoede blijven voor de tegenstoot. Beide ploegen kregen ook goede kansen in het restant van de wedstrijd. SEW met een paar hachelijke situaties voor het H65-doel uit corners en een gevaarlijk schot van zo’n 18 meter zeilde rakelings naast het doel van Sebastiaan Redeker. H65 was het eerst weer gevaarlijk via Lex Bakker. Niels Korrel vond hem bij de tweede paal, maar de SEW-verdediger kon met een uiterste krachtsinspanning de bal nog weg werken. In de laatste 10 minuten ging H65 nog meer risico’s nemen, mede gevoed door de standen op de andere velden. Thomas Beerepoot en Jeroen Houtsma hadden beiden de winnende op hun schoen en hoofd. Eerst kon Thomas in kansrijke positie de bal net niet onder controle krijgen en in de laatste seconden van de partij mocht Jeroen vrij inkoppen. Helaas voor alles en iedereen uit Hauwert spatte de bal op de paal.

Gezien de gehele wedestrijd een terechte uitslag. Toch heerste er teleurstelling door de overige uitslagen en die van H65 zelf is de veilige 11e plek uit zicht. In de resterende twee wedstrijden zullen we ervoor moeten zorgen om de 12e plek vast te houden. Te beginnen volgende week uit naar VVW, die nog vol voor het kampioenschap speelt. Deze week duiken we dan maar weer de sportschool in om ons voor te bereiden……

Hauwert’65 – SEW 1 – 1

Toeschouwers: 256

41. 0-1

64. 1-1 Niels Korrel (Lars Bakker)

Opstelling H65: Sebastiaan Redeker, Bas Bennis, Shetiel Dekker (79. Thomas Beerepoot), Jeroen Houtsma, Shady Shastawy, Stefan van Diepen, Makram Shastawy, Sander laan (37. Jeroen Janssen / 65. Aris Ruijter), Lex Bakker, Lars Bakker, Niels Korre