Genieten van een prima organisatie

H65 heeft voor de derde opeenvolgende week laten zien dat de ploeg de smaak te pakken heeft. Weer kwam er een koploper op bezoek in Hauwert, weer ging deze met nul punten van het complex af. Een volgepakt H65-stadion, circa 400 belangstellenden hadden de weg naar de Heemraadwitweg gevonden, zagen H65 met een terechte 1-0 winst van het droge veld stappen. Jeroen “Jackstra” Janssen kroonde zich tot matchwinner. Na Dynamo is St. George nu ook in de stand voorbij gestoken.

Gretig gebruik

H65 moest Bas Bennis wegens vreugdevolle reden missen. Hij werd zondagochtend vroeg vader, Bas bij deze namens de gehele selectie: van harte en veel geluk! Voor VVW waren er meerdere belangen. Zowel de koppositie als de 2e periode stond op het spel. Hier wilde de thuisploeg natuurlijk niet aan meewerken, daar H65 natuurlijk heel andere belangen heeft. Vanaf het begin van de wedstrijd was het H65 dat fel van leer trok en direct ook het heft in handen nam. De bezoekers hadden duidelijk last van de spanning en daar maakte H65 gretig gebruik van. De meeste duels werden gewonnen en ook voetballend kwam H65 tot vrij behoorlijk spel. Dit resulteerde in een grote kans voor Sander Laan na goed voorbereidend werk van Lars Bakker. Sander kon helaas net niet afronden. Na een half uur leek VVW iets meer schroom van zich af te gooien en kreeg ook wat mogelijkheden, met name via kopballen. Maar dit kon Sebastiaan Redeker niet verontrusten en kon comfortabel stand houden. Tien minuten voor rust nam H65 een op dat moment terechte voorsprong. Via wederom een actieve Lars Bakker belandde de bal op zestien meter van het doel voor de voeten van Jeroen Janssen. Zijn verdekte schot was de VVW-goalie te machtig en het leer verdween in de verre hoek, 1-0. In het restant van het eerste bedrijf hield H65 eenvoudig stand.

Laansiaans

In de tweede helft werd een stormachtig en aanvallend VVW verwacht. Die intenties hadden zij ook, maar net als afgelopen weken stond de organisatie als een huis. Jeroen Houtsma en Aris Ruijter heersten centraal, Shady Shastawy en Shetiel Dekker hielden de flanken schoon en Stefan van Diepen hield vlak daarvoor de boel gesloten. Het balbezit was voor VVW, maar de gevaarlijke kansen voor de thuisploeg. Sander haalde de achterlijn via een Laansiaanze actie en bediende Niels Korrel. Zijn inzet ging op de lat en via de rebound kon Lex Bakker nog scoren. Zijn inzet ging helaas hoog over. Hierna bleken de krachten aardig weg te vloeien, maar puur op karakter en wilskracht bleef H65 soeverein overeind. Eenmaal werd het echt gevaarlijk, maar Sebastiaan toonde zijn waarde door de 1-op-1 te pakken. Verder werd de bal opportunistisch door de Wervershovers erin gepompt, maar dit was een koren op de molen voor Aris en Jeroen. In de slotfase was het Thomas Beerepoot die nog dichtbij de 2-0 was. Zijn schot met zijn chocoladebeen kon ternauwernood worden gepakt door de keepert. Na het laatste fluitsignaal een terechte, mooie ontlading bij alle spelers. Hard voor gewerkt, bij vlagen goed spel en een prima teamprestatie!!

Operatie ‘H65 in 3B’ is de afgelopen weken goed op weg. Nog drie te gaan, te beginnen de derby tegen naaste buurman SEW. Het vertrouwen is aanwezig, het is zaak om full focus te blijven houden. Hopelijk tot komende zondag, 14.00 uur!!

Hauwert’65 – VVW 1 – 0

Toeschouwers: 404

33. 1-0 Jeroen Janssen (Lars Bakker)

Opstelling H65: Sebastiaan Redeker, Shady Shastawy, Jeroen Houtsma, Aris Ruijter, Shetiel Dekker, Stefan van Diepen, Sander Laan (68. Makram Shastawy), Jeroen Janssen (70. Thomas Beerepoot), Lex Bakker, Lars Bakker, Niels Korrel