Three down, mission completed!

Hauwert’65 mag zich volgend seizoen voor het derde achtereenvolgende jaar derdeklasser noemen. Via HSV Sport, Valken en nu Dynamo meer dan terecht, drie overwinningen op rij zijn overtuigende feiten. Laatste en bekende horde Dynamo werd met 3-1 opzij gezet. Sander Laan kon zich met twee doelpunten onderscheiden, maar er kwamen vandaag meerdere spelers in aanmerking voor een man of the match uitverkiezing.

Sander’s Juweeltje

Met exact dezelfde namen als vorige week startte H65 aan deze finale. Makram Shastawy (oog) en Bas Bennis (knie) namen plaats op het blessurebankje. H65 begon minder aan de partij, wat ook te maken had met de tegenstander. Dynamo had de eerste 20 minuten de overhand en kreeg ook wat mogelijkheden. Sebastiaan Redeker stond echter op zijn post. Toen de Ursemmer storm wat was geluwd, sloeg H65 genadeloos toe. Via een langlopende aanval kwam de bal voor de voeten van Sander. Hij bedacht zich geen moment en krulde de bal in de verre kruising, een juweeltje. Hierna nam H65 de regie wat meer over en kwam ook vrij snel op een 2-0 voorsprong. Nu was er een granaat van een vrije trap van Lex Bakker, die uiteen spatte op de paal. Jeroen Janssen was er als de chickies bij om de rebound overtuigend binnen te schuiven. Er was nog een kwartier te spelen in de eerste helft en Dynamo was het even helemaal kwijt. H65 verzuimde in deze fase om de genadeklap uit te delen. Toch werd de Hauwerter adem vlak voor rust nog even ingehouden. De bal lag vijwel op de doellijn voor het intikken, maar de sterk spelende Stefan van Diepen kon met een uiterste krachtsinspanning de 2-0 naar de thee brengen.

Koelbloedig

In de tweede helft startte H65 nu wel goed en leek in de 50e minuut weer te scoren. Uit een corner kwam de bal voor de voeten van Jeroen Houtsma. Het instituut van H65 volleerde de bal helaas vol tegen de paal. Vlak hierna lag de bal zomaar aan de andere kant in het netje. De bal werd in het zijnet geschoven, 2-1. Dat maakt het natuurlijk weer spannend, maar die werd ook vrij snel weer weg gehaald. Aanvoerder Lars bakker zette goed door en stuurde Sander op pad. Hij kon alleen op de keeper af en rondde koelbloedig af, 3-1. Marge weer op twee en in het vervolg van de partij kon Dynamo nog een keer aanspraak maken op de aansluitingstreffer. Eerst redde Sebastiaan fantastisch op een geplaatst schot, de rebound caramboleerde via de lat weer het veld in. Met Thomas Beerepoot in de laatste 25 minuten voor Jeroen Janssen werd de wedstrijd onder controle gebracht. Het was ook H65 dat nu de meeste kansen kreeg om te scoren. Stefan was het meest dichtbij, zijn kopbal werd van de lijn gekopt. De overwinning kwam niet meer in gevaar en het feest kon los barsten.

Want dat deze prestatie gevierd is, is meer dan terecht. Als we terug kijken op dit seizoen mogen we zeer trots zijn op het feit dat we volgend seizoen wederom derdeklasser zijn. daarnaast is de selectie ook rond voor volgend seizoen. Voor nu zullen we nog een keer trainen en daarna een welverdiende zomerstop. Maandag 13 augustus mogen de schoenen weer uit het vet. Want dan zal de selectie gaan beginnen aan de voorbereiding voor het seizoen 2018-2019 in de derde klasse!!!

Hauwert’65 – Dynamo 3 – 1