One down, two to go

H65 heeft de eerste nacompetitie horde succesvol genomen. In een wedstrijd, waarin H65 toonde iets meer volwassen en effectief te zijn dan het Hoornsche HSV Sport. Na een 2-2 ruststand haalde H65 met 4-2 de winst zakelijk over de streep. Het vertoonde spel liet nog wel wat te wensen over, maar het is een goed teken dat de focus dusdanig is, zodat dit soort wedstrijden gewonnen worden. Next: Valken thuis.

Eerste tik

Voor Aris Ruijter was het een race tegen de klok om de wedstrijd te halen. Hij kon beginnen en speelde een belangrijke rol achterin. HSV Sport speelde zeer aanvallend en was de eerste minuten ook meer aan de bal. Toch deelde H65 de eerste tik uit. Uit een afgeslagen corner kwam de bal via Niels Korrel voor de voeten van good old Jeroen Houtsma. Met een strak geplaatst schot deponeerde hij de bal tegen de netten, 1-0. Eerste kans was dus direct raak, dit zou dan ook wat meer vertrouwen moeten geven in het spel. Het tegendeel was waar. Daar HSV Sport de bal aardig in de ploeg kon houden, speelde H65 zeer slordig in balbezit. Er werd niet of nauwelijks geprofiteerd van de geboden ruimte door de aanvallende speelstijl van de tegenstander. HSV Sport daarentegen kon weinig doelgevaar stichten. Er was dan ook een curieus moment nodig voor de 1-1. Een corner zeilde in een keer bij de tweede paal binnen. Dit leek ook direct een wake up call voor de thuisploeg. Want binnen drie minuten was het al weer raak. Wederom was Niels Korrel de aangever. Hij bediende Sander Laan, die alleen voor de keeper beheerst de hoek koos, 2-1. Dan denk je lekker te gaan rusten, maar vlak voor de thee kwam HSV Sport toch weer langszij. Een vrije trap verdween over de muur in de goal.

Jack zijn eerste balcontact

In de rust waren we het wel eens dat het beter moest. En dat werd het ook. Er werd wat meer initiatief genomen, wat als eerste tot een grote kans voor aanvoerder Lars Bakker leidde. Schuin alleen voor de keeper werd deze nog bekwaam gepareerd. Na ruim een uur werd er voor de derde keer een voorsprong genomen. Jeroen Janssen, net koud in het veld, kreeg de bal binnen de vijf meter voor zijn voeten. Het was vervolgens een koud kunstje deze in de hoek te plaatsen met zijn eerste balcontact, 3-2. In de tweede helft had H65 de boel verdedigend aardig op orde. HSV had wel meer balbezit, maar behoudens een paar corners en afstandsschoten werd het nooit echt gevaarlijk. Tien minuten voor tijd viel dan met de 4-2 ook wel de beslissing. Lars kon van een meter of 17 de bal droog binnen schieten. In de laatste tien minuten geloofde HSBV het wel en verzuimde de thuisploeg om nog meer afstand te nemen.

De eerste horde is dus genomen. Zondag 10 juni opdracht twee, dan komt Valken op bezoek. Komende week gaan we ons daarop voorbereiden en hopen natuurlijk dat het trouwe H65-publiek dan ook weer aanwezig is!

Hauwert’65 – HSV Sport 4 – 2