Two down, one to go

H65 heeft na HSV Sport ook een tweede hoogvlieger uit 4A uitgeschakeld. Valken uit Hem, bijna kampioen, moest eraan geloven en ging met een 2-1 nederlaag naar huis. In een wedstrijd die van beide kanten voetballend misschien niet hoogstaand was, had H65 zeker gezien de kansenverhoudingen het meeste recht op de overwinning. En er is een nieuwe discussie ontstaan: wat moet na de geweldige 2-1 van kapitein Lars Bakker het doelpunt van het jaar worden???

Slalommende Houtsma

Op 4 februari steeg Bas Bennis boven zichzelf uit en waande zich voor even Giovanni van Bronckhorst na zijn fantastische uithaal tegen Dynamo. Toen werd al opgemerkt dat er geen mooiere goal gaat komen dit seizoen. Maar de geweldige 2-1 van Lars gaat dit zeker beconcurreren. Het was het hoogtepunt van de verder meer spannende dan goede partij. H65 nam wel vanaf het begin de overhand en kreeg de eerste twintig minuten enkele zeer goede kansen. Beide keren was Lars net niet trefzeker. Eerst creëerde hij voor zichzelf af, maar verkoos voor te geven in plaats van zelf schieten. Even later werd hij bediend door een uitblinkende Lex Bakker. Zijn schot werd fortuinlijk door de keeper gepareerd. Aan beide ploegen was te zien dat het aan het einde van het seizoen is. Er werd veel ruimte geboden en na de twintig minuten kroop ook Valken meer uit zijn schulp. Maar meer dan een paar ongevaarlijke afstandsschoten kwamen zijn niet. Vlak voor rust kwam de thuisploeg toch op voorsprong. Jeroen Houtsma, die een zeer sterke partij speelde, slalomde tot in het strafschopgebied alwaar hij onreglementair werd gestopt. Lars pakte zijn verantwoordelijkheid en schoot de bal feilloos in, 1-0 rust.

In de tweede helft aanvankelijk hetzelfde spelbeeld. Maar in de 58e minuut werd de wedstrijd opeens omgedraaid. Een Valken-speler mocht twee keer aanleggen en die tweede was Sebastiaan te machtig, 1-1. H65 was het even kwijt en moest op zijn tandvlees bijten om niet te zwichten. Maar een onverbeterlijke Aris Ruijter en zeer gedisciplineerde Stefan Van Diepen hielden de rijen gesloten. Langzamerhand werkte H65 zich zonder groots voetbal toch terug in de wedstrijd. Invaller Thomas Beerepoot had hier ook een belangrijk aandeel in. Hij bracht weer wat meer elan in de partij en dit resulteerde ook vrij snel in de wonderschone 2-1. Lex bereikte Thomas, die op zijn beurt Niels Korrel aan het werk zette. Hij bediende Lars op een dusdanige manier dat hij direct kon uithalen. De bal vertrok met maar 1 missie van de rechterschoen van Lars: ik moet naar de winkelhaak! En zo geschiedde, op zo’n moment zo’n goal kunnen maken is heerlijk. In de laatste 10 minuten was Valken niet meer bij machte om een slotoffensief eruit te peuren. Het was juist H65 dat helemaal was opgeleefd en meerdere opgelegde kansen kreeg om de beslissing te forceren. Dit lukte niet meer, maar daar maalde niemand meer om na het laatste fluitsignaal.

Dus ook de volgende topper uit 4A verslagen en nu op naar de laatste horde. Een bekende horde, mede derdeklasser Dynamo komt op bezoek. Wederom zal H65 gaan klaar stomen voor de derde finale in twee weken tijd.

Hauwert’65 – Valken 2 – 1

Toeschouwers: 514

41. 1-0 Lars Bakker (pingel)

59. 1-1

79. 2-1 Lars Bakker (Niels Korrel)

Opstelling H65: Sebastiaan Redeker, Shady Shastawy, Aris Ruijter, Jeroen Houtsma, Shetiel Dekker, Stefan van Diepen, Lars Bakker ©, Lex Bakker, Sander Laan (89. Luuk Sijm), Jeroen Janssen (72. Thomas Beerepoot), Niels Korrel