Net geen verdiend resultaat

H65 is het seizoen 2018 – 2019 begonnen met een 1-0 nederlaag uit bij Grasshoppers. Natuurlijk is elke voetballer er zuur van wanneer je verliest. Maar als je alle feiten bekijkt en ook het vertoonde spel, dan is er ook ruimte voor optimisme voor de rest van het seizoen. H65 kon in de tweede helft zelfs de hoogvlieger uit Hoogwoud zijn wil opleggen. Ondanks enkele goede kansen en mogelijkheden bleef de 0 op het bord staan.

H65 trad aan zonder Sebastiaan Redeker, Makram Shastawy, Shetiel Dekker, Leon Wit en Bas Bennis. Daarentegen konden nieuwkomers Robin Blaak en Daiwy Chiocorelli hun debuut maken in de derde klasse voor H65. Zoals verwacht was de thuisploeg in eerste instantie aan de betere hand. Dit kwam door de speelstijlen die door beiden ploegen werd gehanteerd. Grasshoppers kreeg wat mogelijkheden, ook uit corners. Maar Robin hoefde vooralsnog niet op te treden. Naarmate de eerste helft vorderde, vertoonde H65 zich ook meer op de helft van de tegenstander. Uit een goedlopende aanval kreeg Jeroen Janssen zelfs de beste kans tot dan toe. Schuin alleen voor de keeper probeerde hij te keeper met een lob te verschalken, maar was net te kort. Vlak voor rust kwam er op dat moment toch onverwacht de 1-0. Uit een makkelijk gegeven vrije trap op 23 meter van het doel, zwabberde de bal door de handen van Robin tegen het net. Toch wel een tegenvaller zo vlak voor rust.

Toch werd er in de rust gerealiseerd dat er wel degelijk wat te halen viel. In de tweede helft viel ook op dat Grasshoppers niet zo goed overweg kon met het strijdbare H65. En dat ging zich ook uiten in het spel en de mogelijkheden. Het werd ingeluid door een prima kans voor Aris Ruijter. Hij kwam sterk mee op, creëerde voor zichzelf een 1-op-1 kans, maar had helaas niet meer de rust om af te drukken. Het was H65 dat een overwicht had en op jacht ging naar de gelijkmaker. Twee vrije trappen op een lekkere plek buiten de zestien troffen net geen doel. In de slotfase kreeg H65 de twee beste kansen. Vanuit een corner kon Daiwy vrij schieten maar schoot net over. Daarna een vrije trap van de zijkant ging door de handen van de keeper. De bal hobbelde voor het doel langs, maar kon niet door een H65’er worden binnen getikt. Zodoende stond H65 uiteindelijk met lege handen.

Maar zoals gezegd zijn er veel punten waar we mee door kunnen. Volgende week de volgende testcase tegen buurman SEW, dat zich aardig versterkt heeft. H65 heeft echter getoond dat het een ploeg is waar rekening mee gehouden moet worden. Komt allen en na de wedstrijd zal er een seizoensopening zijn met live muziek!

Grasshoppers – Hauwert’65 1 – 0

Toeschouwers: 188

42. 1-0

Opstelling H65: Robin Blaak, Jesse Slagter, Aris Ruijter, Jeroen Houtsma, Shady Shastawy, Stefan van Diepen (71. Thomas Beerepoot), Lex Bakker, Lars Bakker ©, Daiwy Chiocorelli, Jeroen Janssen (87. Frank Sijm), Niels Korrel (62. Sander Laan)