Werk aan de winkel

H65 is op een pijnlijke 0-5 nederlaag getrakteerd. Des te pijnlijker dat dit ook nog tegen de buurman SEW gebeurde. De voortekenen leken niet op een dergelijke uitslag te duiden. Goede weersomstandigheden, goed veld en een gretig H65 leverde een goed eerste uur op, maar uiteindelijk een grote deceptie. Deze week zullen we de scherven op moeten rapen, hiervan leren en op naar de volgende wedstrijd.

Sebastiaan Redeker nam weer plaats onder de lat. Daarnaast moest Shady Shastawy gemist worden. Verder keerde Shetiel Dekker terug van een buikblessure. SEW startte wat beter en deed dat met name als het in balbezit was. Vooralsnog werd het niet gevaarlijk en na een minuut of tien ging H65 zich ook meer met het spel bemoeien. De wedstrijd ontbrandde pas echt toen Lars Bakker halverwege de eerste helft scoorde. Deze werd echter wegens buitenspel afgekeurd. Hierna golfde het spel op en neer, waarbij H65 licht de overhand had. Vlak voor rust wederom een goede kans voor Lars, zijn schot in kansrijke positie werd ternauwernood geblokt. Vlak hierna bolde het net wel aan de andere kant. De voorzet van rechts werd binnen gekopt. Net als tegen Grasshoppers dus vlak voor rust op achterstand.

Evenredig aan vorige week schoot H65 weer uit de startblokken na rust. Dit leverde een aantal mogelijkheden en kansen op. De grootste was voor Daiwy Chiocarelli. Vanuit een corner kon hij vrij volleren, maar via het achterwerk van een SEW-verdediger vloog de bal over. Rond het uur een belangrijke minuut, die achteraf wel cruciaal bleek. Sander Laan mocht schuin voor het doel vrij aanleggen, maar zag zijn schot gekeerd door de keeper. Binnen zestig tellen lag de bal aan de andere kant op de stip. Er was licht contact, de pingel werd heel makkelijk gegeven. Deze werd verzilverd en zodoende een 0-2 stand. Een behoorlijke klap, maar H65 ging onverdroten door om een beter resultaat o de borden te zetten. Dit werd nog extra gevoed toen SEW na een rode kaart met tien man verder moest. Er waren wederom mogelijkheden voor H65, maar de bal wilde niet goed vallen. In de laatste tien minuten ging het nog faliekant mis. In de counter kon SEW nog drie keer scoren en zo een te ruim uitgevallen 0-5 zege binnen haalde. Het is dat Sebastiaan er nog een aantal ballen uit hield, anders had de schade nog hoger kunnen uitvallen. Er was nog wel een lichtpunt te vermelden: Jeroen Wit maakte na zeer lang blessureleed zijn rentree in de 3e klasse!

Een zeer zure druif moest er geslikt worden. Maar juist in dit soort periodes moet je opstaan en laten zien uit welk Hauwerter hout we gesneden zijn. Volgende week maken we de overtocht naar Texel om daar tegen de plaatselijke FC te spelen.

Hauwert’65 – SEW 0 – 5

Toeschouwers: 304

Opstelling H65: Sebastiaan Redeker, Jesse Slagter (74. Jeroen Wit), Jeroen Houtsma, Aris Ruijter, Shetiel Dekker (71. Thomas Beerepoot), Stefan van Diepen, Lex Bakker (38. Makram Shastawy), Lars Bakker ©, Sander Laan, Daiwy Chiocarelli, Niels Korrel