Heerlijk boottochtje

H65 heeft een zeer sterke prestatie geleverd op Texel’94. De plaatselijke FC, gedegradeerd uit de tweede klasse, werd met 0-3 aan de kant gezet door een zeer gedisciplineerd en georganiseerd H65. Hierdoor werd de nare nasmaak van de zware nederlaag van de week ervoor weggepoetst. Ook alle 7 meegereisde supporters beleefden een mooie nazomermiddag en lieten zich ook aardig gelden. Conclusie: H65 boekte een historische, maar zeer terechte winst.

Hartelust

10.45 uur werd aangegeven als verzameltijd. Vrij vroeg voor het gemiddelde standaardteam. Tegenstander Texel’94 was hier debet aan, dit keer werd er verstandig genoeg niet voor gekozen om de avond tevoren af te reizen. Lex Bakker en Niels Korrel haakten beiden af gedurende de week met blessures. Er werd voor vandaag gekozen voor een iets andere speelwijze. Vanaf het begin af aan pakte dit goed uit. H65 startte zeer sterk. Texel wist zich geen raad met de organisatie van H65 en in balbezit konden de blauwhemden naar hartenlust aanvallen door de geboden ruimte van de eilandbewoners. De beiden aanvallers, Leon Wit en Daiwy Chiocorelli, kregen binnen vijf minuten een kans om de score te openen. Dit gebeurde vooralsnog niet. Ook de sterk spelende Aris Ruijter mocht vanuit een corner vrij inkoppen, maar zocht het doel net te hoog. In de 21e minuut de uitgelezen mogelijkheid om dat wel te doen. Daiwy werd binnen de zestien onreglementair neer gelegd en kapitein Lars Bakker faalde niet, 0-1. In het vervolg van de eerste helft kwam H65 sowieso niet in de problemen. Sebastiaan hoefde alleen een slap rollertje op te rapen, verder geen doelpogingen van de thuisploeg. H65 was nog meerdere keren dreigend, maar kon de score niet verdubbelen.

Zlataans

Voor Leon Wit, debuterend in de derde klasse, waren de vijf minuten na rust memorabel. Zlatan, zoals zijn bijnaam geldt, werd direct na rust alleen op de keeper afgestuurd. Oog in oog met de keeper werd zijn schot geblokt tot corner. Op dat moment balen, maar vanuit de corner kon hij alsnog binnen koppen, 0-2. Heerlijk zo vlak na rust! Dit bracht ook rust in de ploeg. Compliment die gemaakt moet worden, is dat de organisatie en discipline gehandhaafd bleef. In balbezit kon er rustig gevoetbald worden, temeer ook Texel een geknakte indruk gaf in deze fase. Zeker toen een van de Texelaars met zijn tweede geel van het veld moest. Vrij snel daarna werd een aanval via Makram Shastawy, Daiwy en Lars bij Jesse Slagter afgeleverd. Zijn bekeken schot met binnenkant voet ging via de binnenkant van de paal binnen, 0-3. Wat een weelde, een kwartier voor tijd op een comfortabele voorsprong! Wissels moesten er ook doorgevoerd worden: Luuk Sijm, Lennart Stapel en Tjerk Woppenkamp kwamen voor Daiwy, Leon en Jesse. Zij vielen prima in, vooral Tjerk was foutloos…….! In de laatste tien minuten zakte het spel van H65 wat in en kreeg Texel nog wat schietkansen. Maar deze konden Sebas niet verontrusten.

De eerste driepunter van het jaar is binnen en ook de nul qua doelpunten is van het bord. Daarnaast is het ook heerlijk om na de 0-5 van vorige week nu het doel schoon te houden. Komende zondag staat de thuiswedstrijd tegen vv Winkel op het programma, we gaan ervoor om dezelfde lijn door te trekken.

Texel – Hauwert’65 0 – 3

Toeschouwers: 46, waarvan 7 uit Hauwert

21. 0-1 Lars Bakker (Pingel)

48. 0-2 Leon Wit (Lars Bakker)

72. 0-3 Jesse Slagter (Lars Bakker)

Opstelling H65: Sebastiaan Redeker, Jesse Slagter (84. Tjerk Woppenkamp), Jeroen Wit, Jeroen Houtsma, Aris Ruijter, Shetiel Dek