Cruciale momenten

H65 heeft dit jaar patent op een fenomeen, waar we snel vanaf willen. Al meerdere keren prijken er zware nederlagen op de zondag, die veelal in een kort tijdbestek tot stand komen. Nu was buurman VVW de ploeg, die in tien minuten na rust drie keer kon scoren. Verder waren er twee cruciale momenten in de eerste helft die in het nadeel van H65 uitvielen.

Vliegende start

Want hoe voortvarend begon deze partij voor H65. Na 15 (!) seconden lag de 0-1 al in het mandje. Vanaf de aftrap werd Lex Bakker op rechts weg gestuurd, kon de achterlijn halen en voor geven. Een VVW-verdediger tikte de bal bij de eerste paal in eigen doel, waar Niels Korrel daarachter ook al klaar stond om in te tikken. Een vliegende start dus, iets wat de ploeg natuurlijk goed kon gebruiken. Echter de volgende twintig minuten daarna had H65 het lastig om VVW van het lijf te houden. Het was nog even zoeken, maar na deze periode kon H65 juist het meest gevaarlijk worden. In een kort tijdbestek was H65 twee keer heel gevaarlijk en maakte ook daadwerkelijk een doelpunt. Eerst was het Stefan van Diepen die met een mooi gekruld schot de bal naar de kruising dirigeerde en vlak daarna trof een van richting veranderd schot bijna doel. Beiden keren had de VVW-keeper een subliem antwoord. Na circa een half uur stoomde Shetiel Dekker op en kon via een combinatie met Makram Shastawy vanaf 11 meter op doel schieten. De keeper kon de bal niet controleren en in de rebound kon Shetiel alsnog scoren. 0-2 dacht alles en iedereen, behalve de leidsman-in-het-rood. Hij beoordeelde dat een overtreding begaan was en keurde de goal af. Dit was domper nummer 1. Drie minuten hierna een schot van VVW op doel, welke via de VVW-spits over de achterlijn ging. Maar hierbij beoordeelde de scheidsrechter corner en mochten alle spelers weer terug lopen, want een ieder had zijn positie reeds ingenomen. En juist vanuit deze corner werd knap de 1-1 binnen gekopt. Dit was mentale domper nr 2. Dit gebeurde 5 minuten voor rust. Twee minuten later kon vanuit een counter en twee keer mistasten ook de 2-1 nog worden gemaakt.

Dan zit je toch wel met twee uitersten van gevoel in de kleedkamer. Enerzijds het eerste goede half uur en anderzijds door enkele cruciale momenten en vijf desastreuze minuten van 0-1 naar 2-1. Dat vraagt dan veel van een team, maar met een goed gevoel werd toch aan de tweede 45 minuten begonnen. Het zou echter heel anders gaan lopen dan we zelf voor ogen hadden. Tussen minuut 52 en 63 kon VVW drie keer scoren en hier waren we zelf wel debet aan. Voor H65 zal dit komende periode als aandachtspunt moeten worden aangenomen, hoe dit op te lossen. Vanzelfsprekend waren de laatste 25 minuten zonder enige waarde. VVW liet de teugels wat vieren en H65 kreeg nog wat mogelijkheden om de score wat draaglijker te maken. Tekenend is dan dat H65 zeer onfortuinlijk was (paal, lat, net voorlangs) en juist VVW via een mazzeltje er nog een in kon prikken. De 6-1 komt desalniettemin weer hard aan.

Volgende week zullen we alleen met elkaar een lichtje gaan schijnen en laten de voetbalschoenen in het vet door een vrij weekend. Zondag 18 november zullen we gebrand zijn om het een en ander weer recht te trekken, thuis tegen VIOS. Vandaag toch twee gezichten: een goed en sterk eerste half uur, maar daarnaast een onverklaarbare matige periode na rust.

VVW – Hauwert’65 6 – 1